Güncel Gönderiler: Mühendislik Fakültesi
Toplam kayıt 346, listelenen: 261-280
-
Color, phenolic composition, and antioxidant properties of hardaliye (fermented grape beverage) under different storage conditions
(2016)This study was conducted to determine the effects of storage temperature and time on color and antioxidant properties of hardaliye. Hardaliye was obtained from papazkarası blue-black grapes as a potential source of anthocyanin ... -
KARPUZ ÇEKİRDEĞİ YAĞININ KİMYASAL ÖZELLİKLERİ VE BESİN İÇERİĞİ
(2016)Karpuz kabakgiller familyas›nda yer alan ve dünyan›n özellikle s›cak ve ›l›man bölgelerinde yetiflen tek y›ll›k bir sebzedir. Ülkemiz, karpuz üretiminde dünyada 3. s›rada gelmekte ve taze tüketim baflta olmak üzere meyve ... -
Kalıp Tasarımının Isıl Şekillendirilmiş Ambalajın Kalınlık Dağılımı Üzerine Etkisi
(2020)Isıl şekillendirme prosesi gerek otomotiv gerekse ambalaj sanayiinde en çok kullanılan proseslerden biridir. Bu çalışmada,Polivinil klorür (PVC) filmlerin, erkek kalıpla ısıl şekillendirme sonrası kalınlık dağılımları ... -
Laktuloz İlave Edilerek Üretilen Sucukların Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
(2021)Laktuloz, probiyotik bakterilerin gelişimini teşvik eden prebiyotik özelliğe sahip bir disakkarittir. Gıda endüstrisinde kullanımı giderek artmakta olup, özellikle probiyotik gıdalarda kullanımı üzerinde durulmaktadır. ... -
ENJEKSİYON KALIPLAMA ile ÜRETİLEN BİR PARÇANIN BOYUTSAL KARARLILIĞININ BDM(BİLGİSAYAR DESTEKLİ MÜHENDİSLİK) ile ARAŞTIRILMASI
(2016)Bu çalışmada, enjeksiyon kalıplama yöntemiyle Polipropilen(PP) ve Poliamit(PA) 6.6 kullanılarak üretilmiş bir parçanın boyutsal kararlılığının, kalıp yüzey sıcaklığı, ergimiş polimer sıcaklığı gibi parametrelerin değişiminden ... -
Bir Robot Tutucunun Yorulma Hasarının Bilgisayar Destekli Mühendislik (BDM) ile Araştırılması
(2018)Bu çalışmada, AISI 1040 çelik malzemeden talaşlı şekil verme ile üretilmiş bir robot tutucunun yorulma hasarı, SolidWorks Simulationsyazılımı kullanılarak araştırılmıştır. Tutucunun katı modeli SolidWorks yazılımında ... -
Investigation of Microbiological Quality of Some Dairy Products in Kırklareli: Detection of Salmonella spp.and Listeria monoctyogenesby Real Time PCR
(2015)Bu çalışma Kırklareli piyasasından temin edilen beyaz peynir, kaşar peynir, tereyağı, ve krema gibi çeşitli süt ürünlerinin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. 79 örnekten 59 (%74,7), 54 (%68,4) ... -
Utilization of Pulsed Electric Field (PEF) Technique in Meat and Seafood Processing
(2020)In the food industry, using of new preservation and processing technologies, which may be an alternative to traditional methods, is becoming increasingly important. These novel and particularly non-thermal techniques have ... -
Çerçeve sistemlerin yapı zemin etkileşimli serbest titreşim analizi
(2020)Bu çalışmada, düzlem çerçevelerin periyotlarındaki değişim yapı zemin etkileşimi dikkate alınarak incelenmiştir. Bu amaçlaTürkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nde yer alan zemin sınıflarını temsil eden 5 farklı zemin sınıfı ... -
Determination of Antioxidant Properties and Composition of Rosemary and Thyme Essential Oils
(2020)This study aimed to determine the antioxidant activity and chemical composition of essential oils obtained from thyme and rosemary. In our study, the yield for thyme essential oil was determined as 1.34% and the yield for ... -
Kule Tipi Yapıların Dinamik Davranışının Belirlenmesi: Kırklareli Hızırbey Camii Minaresi Örneği
(2020)Yapıların deprem davranışları çeşitli dinamik parametreler kullanılarak belirlenmektedir. Bu parametreler yapının mevcut yapısalözelliklerine, malzeme özelliklerine, sınır şartlarına ve hasar durumuna bağlı olarak elde ... -
Portakal Kabuğunun Farklı Yöntemlerle Kurutulması ve Bazı Teknolojik Özelliklerinin İncelenmesi
(2020)Çalışmamızda, farklı sıcaklıklarda fırın kurutma ve farklı güçlerde mikrodalga kurutma yöntemleriylekurutulmuş portakal kabuklarının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri karşılaştırılmıştır. Bu amaçla örnekler 45-65ºChava ... -
Kırklareli'nde Üretilen Yoğurt ve Ayranların Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi
(2014)Bu araştırmada Kırklareli ve civarında üretilen 26 adet yoğurt ve 20 adet ayran örneğinin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenerek Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğu açısından değerlendirilmiştir. Yoğurt ... -
Wear characteristics of PLA-Cu composites manufactured by fused deposition modelling under different temperature conditions
(2021)Copper shows promising characteristics for applications in electrical sliding contacts. In this study, copper reinforced polylactic acid (PLA-copper) composites manufactured by fused deposition modeling (FDM). Wear behaviour ... -
Batarya Tabanlı Enerji Depolama Sistemlerinde Kullanılan Bazı Elektriksel Eşdeğer Devre Modellerinin Karşılaştırılması
(Harran Üniversitesi GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi, 2020-12-14)Endüstriyel uygulamalarda ve günlük hayatta kullanılan enerji depolama birimlerinin analiz edilerek geliştirilebilmesi için modellenerek benzetim çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Modellemenin maliyet avantajından ... -
Kırklareli Bölgesinde Rüzgar Enerjisi Potansiyelinin Belirlenmesi Ve Rüzgar Santrali Yatırımı İçin Bölgenin Uygunluğunun Araştırılması.
(Kırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, 2012-06-15)Rüzgar enerjisi son yıllarda tüm dünyada enerji üretimi için kullanılmaya başlanan önemli bir kaynak haline gelmiştir. Bu çalışmada, Türkiyenin batı bölgesinde yer alan Kırklareli bölgesinin, rüzgar potansiyeli ayrıntılı ... -
The Effect of Different Mineral Water Used As Cure and Mix Water on The Bending and Compressive Strength of Cement Mortar
(2018-12-14)As it is known, concrete mix and contact water shall not show acid reaction, it shall be equal to and above PH 7. In this study, the effect of using mineral waters of different structures in Kırklareli Province and ... -
Kocayemiş (Dağ Çileği-Arbutus Unedo L.) Meyveli Dondurma Üretimi, Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Parametreler Açısından İrdelenmesi
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2018-12-05)Bu çalışmada kocayemiş meyvesi ilavesinin dondurmanın fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi araştırılmıştır. Kocayemiş meyveli dondurma üretiminde iki farklı oranda (%15, %25) kocayemiş meyve püresi ilavesi ... -
Evaluation of Statistical Methods for Estimating Missing Daily Streamflow Data
(2019-11-01)In this study, it was aimed to investigate the applicability of various statistical estimation methods for the Porsuk River basin, which has sparse streamflow observations. Estimations were performed using regression ... -
Et ve Su Ürünlerinde Transglutaminaz Enziminin Kullanım Olanakları
(2018-05-01)Açıklama ve Önem: Transglutaminaz (TGaz) enzimi proteinler arası çapraz bağ oluşumunu ve çeşitli tepkimeler ile protein modifikasyonunu sağlayabilen önemli bir enzimdir. Genellikle proteinlerin fonksiyonel özelliklerini ...