Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAkay, Bayram
dc.contributor.authorÖzöğütçü, Berkant
dc.date.accessioned2021-12-12T16:48:59Z
dc.date.available2021-12-12T16:48:59Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2018.244
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpjNU9ERTNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/1642
dc.description.abstractÜlkeler ya da bölgeler kendi lezzetlerini ve kültürlerini tanıtmaya önem vermektedir.Yerinde tanıtım yapabilecek nitelikli personel olarak turist rehberleri öne çıkmaktadır. Buçalışmanın amacı turist rehberlerinin gastronomi bilgi düzeyleri, gastronomi turizminialgılamaları, tutum ve tavsiye niyetlerini tespit etmektir. Araştırmada nicel araştırmayöntemlerinden anket tekniği kullanılmıştır. Bu kapsamda Şubat-Haziran 2017 tarihleriarasında toplam 107 turist rehberi ile anket gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada turistrehberlerinin turlarda gastronomiyi kullanmalarının belirlenmesi için dört farklı ölçekkullanılarak yapısal bir model oluşturulmuştur. Bu model Smart PLS 3 paket programıylatest edilmiştir. Araştırma sonucunda, gastronomi bilgi düzeyi ve gastronomi turizm algısıtavsiye niyeti üzerinde etkisi tespit edilmiştir. Yine, tavsiye niyetinin de turist rehberindegerçekleşen davranış üzerinde etkisi bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractCountries or regions attach great importance to promoting their own flavors and cultures. Tourist guides stand out as qualified personnel to perform on-site promotions. The aim of this study is to determine the gastronomic knowledge levels of tourist guides, their gastronomic tourism perceptions, attitudes and intentions. Survey technique from the quantitative research methods have been used in the research. In this context, surveys have been conducted with a total of 107 tourist guides between February-June 2017. In this study, a structural model has been created using four different scales to determine the use of gastronomy by tour guides in tours. This model has been tested with the Smart PLS 3 package program. As a result of the research, the effect of the level of gastronomic knowledge and the intention of recommendation of gastronomic tourism has been determined. Again, the intention of recommendation has also been determined to have an effect on the behavior in the tourist guide.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2018.244
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleTurist Rehberlerinin Turlarda Gastronomiyi Kullanmaları Üzerine Bir Araştırmaen_US
dc.title.alternativeA Research on the Usage of Gastronomy by Tourist Guides in Toursen_US
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü
dc.identifier.volume0en_US
dc.identifier.startpage143en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.endpage153en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster