Turist Rehberlerinin Turlarda Gastronomiyi Kullanmaları Üzerine Bir Araştırma
Abstract
Ülkeler ya da bölgeler kendi lezzetlerini ve kültürlerini tanıtmaya önem vermektedir.Yerinde tanıtım yapabilecek nitelikli personel olarak turist rehberleri öne çıkmaktadır. Buçalışmanın amacı turist rehberlerinin gastronomi bilgi düzeyleri, gastronomi turizminialgılamaları, tutum ve tavsiye niyetlerini tespit etmektir. Araştırmada nicel araştırmayöntemlerinden anket tekniği kullanılmıştır. Bu kapsamda Şubat-Haziran 2017 tarihleriarasında toplam 107 turist rehberi ile anket gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada turistrehberlerinin turlarda gastronomiyi kullanmalarının belirlenmesi için dört farklı ölçekkullanılarak yapısal bir model oluşturulmuştur. Bu model Smart PLS 3 paket programıylatest edilmiştir. Araştırma sonucunda, gastronomi bilgi düzeyi ve gastronomi turizm algısıtavsiye niyeti üzerinde etkisi tespit edilmiştir. Yine, tavsiye niyetinin de turist rehberindegerçekleşen davranış üzerinde etkisi bulunmuştur. Countries or regions attach great importance to promoting their own flavors and cultures. Tourist guides stand out as qualified personnel to perform on-site promotions. The aim of this study is to determine the gastronomic knowledge levels of tourist guides, their gastronomic tourism perceptions, attitudes and intentions. Survey technique from the quantitative research methods have been used in the research. In this context, surveys have been conducted with a total of 107 tourist guides between February-June 2017. In this study, a structural model has been created using four different scales to determine the use of gastronomy by tour guides in tours. This model has been tested with the Smart PLS 3 package program. As a result of the research, the effect of the level of gastronomic knowledge and the intention of recommendation of gastronomic tourism has been determined. Again, the intention of recommendation has also been determined to have an effect on the behavior in the tourist guide.
Source
Journal of Tourism and Gastronomy StudiesVolume
0Issue
3URI
https://doi.org/10.21325/jotags.2018.244https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpjNU9ERTNOdz09
https://hdl.handle.net/20.500.11857/1642