Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorCan, Ahmet
dc.date2019-04-10
dc.date.accessioned2019-04-10T13:35:53Z
dc.date.available2019-04-10T13:35:53Z
dc.date.issued2015-08-06
dc.identifier.citationCan, A. (2015). Akademik Personelin Tükenmişlik Düzeylerinin İncelenmesi, Kırklareli Üniversitesi Örneği. Yüksek Lisans Tezi. Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kırklareli.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/771
dc.description.abstractTükenmişlik sendromu bireysel ve örgütsel anlamda yıkıcı etkileri olan ve özellikle hizmet sektöründe çalışanların verimliliğini olumsuz anlamda etkileyen bir olgudur. Hizmet sektöründe daha sık görülmesinde, çalışanların işlerini yaparken strese daha çok maruz kalmaları etkili olmaktadır. Bir eğitim sektörü olan üniversitelerde görev yapan akademisyenler de hizmet sektöründe çalışan bireyler oldukları için tükenmişlik sendromuna maruz kalabilmektedirler. Bu çalışmada, Kırklareli Üniversitesi'nde görev yapan akademik personelin yaşadığı tükenmişlik düzeylerini belirlemek, bazı değişkenler ile tükenmişlik arasındaki ilişkiyi tespit etmek ve tükenme sorununun kaynağını tespit ederek, tükenme sorununa çözüm önerileri getirmek amaçlanmıştır. Çalışmada akademik personelin duygusal tükenme, duyarsızlaşma ve düşük kişisel başarı hissi alt boyutları açısından düşük düzeyde tükenme yaşadıkları belirlenmiştir. Çalışmanın sonunda akademisyenlerin yaşadığı tükenmişliği azaltabilecek görüş ve önerilere yer verilmiştir.
dc.description.abstractBurnout syndrome is a phenomenon which has individual and organisational devastating impacts and affects the efficiency of particularly service sector workers negatively. More stress exposure is the reason of the frequency in the service sector. Academics may also be exposed to burnout syndrome as they are members of the service sector. In this study, determining the burnout level of the academics working at Kirklareli University, finding solutions to the problem by determining the reason of the burnout and the correlation between some variables and the burnout is aimed. In the study, academics' are found to experience low-levelled burnout in terms of sub dimensioned emotional burnout, desensitisation and low personal success sense. At the end of the study, opinions and suggestions are made to lower the academics' burnout.
dc.language.isotur
dc.publisherKırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectTükenmişlik Sendromu
dc.subjectDuygusal Tükenme
dc.subjectDuyarsızlaşma
dc.subjectKişisel Başarı
dc.subjectBurnout Syndrome
dc.subjectEmotional Burnout
dc.subjectDesensitisation
dc.subjectPersonal Success
dc.titleAkademik Personelin Tükenmişlik Düzeylerinin İncelenmesi, Kırklareli Üniversitesi Örneği
dc.title.alternativeA Study on Burnout Levels of Academic Personel Working at Public Universities, Kırklareli Universty Example
dc.typemasterThesis
dc.department[KLÜ]
dc.relation.publicationcategoryTez


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

info:eu-repo/semantics/openAccess
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: info:eu-repo/semantics/openAccess