Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞanlıdere Aloğlu, Hatice
dc.date.accessioned2021-12-12T22:01:46Z
dc.date.available2021-12-12T22:01:46Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.issn2458-7494
dc.identifier.issn2458-7613
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.34186/klujes.947592
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/klujes/issue/63402/947592
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1805593
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/4251
dc.descriptionDergiPark: 947592en_US
dc.descriptionklujesen_US
dc.description.abstractBu çalışmada teff unu ve transglutaminaz (TG) enzimi kullanılarak üretilen ekmeklerin bazı kimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Buğday unu (kontrol), buğday unu+teff unu, buğday unu+ TG ve buğday unu+teff unu+ TG olmak üzere 4 farklı şekilde ekmek üretimi gerçekleştirilmiştir. Teff unu buğday ununa 1:3 oranında katılmıştır. TG enzim oranı 100 ppm olarak kullanılmıştır. Sonuçta teff unu içeren ekmeklerin gluten oranının daha düşük olması nedeni ile buğday unundan üretilen ekmeklere göre bazı kalite parametrelerinde farklılıklar gözlenmiş fakat duyusal açıdan ekmekler beğenilmiştir. Ayrıca hem sadece buğday unu hem de buğday unu-teff unu karışımına TG enzimi ilavesinin ekmeklerde önemli bir iyileştirici etkisinin bulunmadığı, hatta kalitenin olumsuz olarak etkilediği tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırklareli Üniversitesien_US
dc.relation.ispartofKırklareli Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisien_US
dc.identifier.doi10.34186/klujes.947592
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTeff unuen_US
dc.subjectTransglutaminazen_US
dc.subjectBuğday unuen_US
dc.titleTEFF (Eragrostic tef) UNUNUN EKMEK ÜRETİMİNDE KULLANIMI VE TRANSGLUTAMİNAZ ENZİMİNİN ÜRETİME ETKİSİen_US
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.startpage107en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.endpage121en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.institutionauthorŞanlıdere Aloğlu, Hatice


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster