dc.contributor.author | Şanlıdere Aloğlu, Hatice | |
dc.date.accessioned | 2021-12-12T22:01:46Z | |
dc.date.available | 2021-12-12T22:01:46Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.issn | 2458-7494 | |
dc.identifier.issn | 2458-7613 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.34186/klujes.947592 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/pub/klujes/issue/63402/947592 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1805593 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.11857/4251 | |
dc.description | DergiPark: 947592 | en_US |
dc.description | klujes | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmada teff unu ve transglutaminaz (TG) enzimi kullanılarak üretilen ekmeklerin bazı kimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Buğday unu (kontrol), buğday unu+teff unu, buğday unu+ TG ve buğday unu+teff unu+ TG olmak üzere 4 farklı şekilde ekmek üretimi gerçekleştirilmiştir. Teff unu buğday ununa 1:3 oranında katılmıştır. TG enzim oranı 100 ppm olarak kullanılmıştır. Sonuçta teff unu içeren ekmeklerin gluten oranının daha düşük olması nedeni ile buğday unundan üretilen ekmeklere göre bazı kalite parametrelerinde farklılıklar gözlenmiş fakat duyusal açıdan ekmekler beğenilmiştir. Ayrıca hem sadece buğday unu hem de buğday unu-teff unu karışımına TG enzimi ilavesinin ekmeklerde önemli bir iyileştirici etkisinin bulunmadığı, hatta kalitenin olumsuz olarak etkilediği tespit edilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Kırklareli Üniversitesi | en_US |
dc.relation.ispartof | Kırklareli Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.identifier.doi | 10.34186/klujes.947592 | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Teff unu | en_US |
dc.subject | Transglutaminaz | en_US |
dc.subject | Buğday unu | en_US |
dc.title | TEFF (Eragrostic tef) UNUNUN EKMEK ÜRETİMİNDE KULLANIMI VE TRANSGLUTAMİNAZ ENZİMİNİN ÜRETİME ETKİSİ | en_US |
dc.type | article | |
dc.department | Fakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü | |
dc.identifier.volume | 7 | en_US |
dc.identifier.startpage | 107 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.endpage | 121 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.institutionauthor | Şanlıdere Aloğlu, Hatice | |