dc.contributor.author | Sevindik, Ayşegül | |
dc.contributor.author | Gültekin, Remziye Nur | |
dc.contributor.author | Uran, Harun | |
dc.date.accessioned | 2021-12-12T22:01:42Z | |
dc.date.available | 2021-12-12T22:01:42Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.issn | 2458-7494 | |
dc.identifier.issn | 2458-7613 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.34186/klujes.934910 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/pub/klujes/issue/63402/934910 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1759252 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.11857/4232 | |
dc.description | DergiPark: 934910 | en_US |
dc.description | klujes | en_US |
dc.description.abstract | Tahıl benzeri bir bitki olan kinoa (Chenopodium quinoa Willd.), protein, yağ ve vitamin gibi besinsel ögeler açısından zengin olması sebebiyle dünya genelinde fazlaca tüketilmektedir. Beslenme değerinin yanı sıra olumlu sağlık etkileri ile de ön plana çıkmaktadır. Günden güne kinoaya ilginin artmasıyla insan ve hayvan beslenmesinde kullanımı yaygınlaşmıştır. Üzerine çalışmalar yapılması ve birçok gıda bileşimine katılması da popülerliğini arttırmıştır. Bu derlemede kinoa ve çeşitli özellikleri hakkında genel bilgiler verilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Kırklareli Üniversitesi | en_US |
dc.relation.ispartof | Kırklareli Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.identifier.doi | 10.34186/klujes.934910 | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Kinoa | en_US |
dc.subject | Tahıl | en_US |
dc.subject | Glüten | en_US |
dc.subject | Besin Değeri | en_US |
dc.subject | Sağlık | en_US |
dc.title | ALTIN TAHIL:KİNOA | en_US |
dc.type | article | |
dc.department | Fakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü | |
dc.identifier.volume | 7 | en_US |
dc.identifier.startpage | 155 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.endpage | 165 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |