Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorEti İçli, Gülnur
dc.contributor.authorAnıl, Nihat Kamil
dc.contributor.authorKılıç, Bülent
dc.date.accessioned2021-12-12T22:01:25Z
dc.date.available2021-12-12T22:01:25Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn2146-3417
dc.identifier.issn2587-2052
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/klujfeas/issue/26889/283270
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/4131
dc.descriptionDergiPark: 283270en_US
dc.descriptionklujfeasen_US
dc.description.abstractThe demand for organic food has been growing constantly in recent years. The most basiccause of this situation is individuals’ desire to protect both their health and environmentas a result of their raising self-awareness. As it is around the world, in Turkey there is araising demand towards organic food and domestic market has started to improvegradually. Development of the domestic market is only possible with recognition ofcustomers and understanding their behaviors. Topics like who the organic foodconsumers are and which factors lead them to purchase organic food emerge asimportant issues that should be focused on. In this study, factors that generally influenceorganic food purchase decision of the consumers are detected in the light of local andforeign studies in literature and these factors are tried to be interpreted via synthesis. en_US
dc.description.abstractOrganik gıdalara olan talep son yıllarda giderek artmaktadır. Bunun en temel sebebibireylerin giderek bilinçlenmesi neticesinde hem kendi sağlıklarını hem de çevreyikorumak istemeleridir. Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de organik gıdalara olan talepartmakta, iç pazar yavaş da olsa gelişmeye çalışmaktadır. İç pazarın gelişmesi,tüketicilerin tanınması ve davranışlarının anlaşılmasıyla mümkündür. Organik gıdatüketen kişilerin kim oldukları, bu kişilerin organik gıda satın alımında hangifaktörlerden etkilendikleri konuları üzerinde durulması gereken önemli konulardır. Buçalışmada; literatürde yer alan yerli ve yabancı çalışmalardan yola çıkarak organik gıdasatın alımında genel olarak tüketicileri etkileyen faktörler tespit edilmiş ve bu faktörlerincelenerek yorumlanmaya çalışılmıştır. en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherKırklareli Üniversitesien_US
dc.relation.ispartofKırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOrganic fooden_US
dc.subjectConsumer behavioren_US
dc.subjectBuyer behavioren_US
dc.subjectOrganik gıdaen_US
dc.subjectTüketici davranışıen_US
dc.subjectSatın alma tercihlerien_US
dc.titleTHE AFFECTING FACTORS OF CONSUMERS’ ORGANIC FOOD PURCHASE CHOICESen_US
dc.title.alternativeTÜKETİCİLERİN ORGANİK GIDA SATIN ALMA TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERen_US
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.startpage93en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.endpage108en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster