dc.contributor.author | Eti İçli, Gülnur | |
dc.contributor.author | Anıl, Nihat Kamil | |
dc.contributor.author | Kılıç, Bülent | |
dc.date.accessioned | 2021-12-12T22:01:25Z | |
dc.date.available | 2021-12-12T22:01:25Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.issn | 2146-3417 | |
dc.identifier.issn | 2587-2052 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/pub/klujfeas/issue/26889/283270 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.11857/4131 | |
dc.description | DergiPark: 283270 | en_US |
dc.description | klujfeas | en_US |
dc.description.abstract | The demand for organic food has been growing constantly in recent years. The most basiccause of this situation is individuals’ desire to protect both their health and environmentas a result of their raising self-awareness. As it is around the world, in Turkey there is araising demand towards organic food and domestic market has started to improvegradually. Development of the domestic market is only possible with recognition ofcustomers and understanding their behaviors. Topics like who the organic foodconsumers are and which factors lead them to purchase organic food emerge asimportant issues that should be focused on. In this study, factors that generally influenceorganic food purchase decision of the consumers are detected in the light of local andforeign studies in literature and these factors are tried to be interpreted via synthesis. | en_US |
dc.description.abstract | Organik gıdalara olan talep son yıllarda giderek artmaktadır. Bunun en temel sebebibireylerin giderek bilinçlenmesi neticesinde hem kendi sağlıklarını hem de çevreyikorumak istemeleridir. Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de organik gıdalara olan talepartmakta, iç pazar yavaş da olsa gelişmeye çalışmaktadır. İç pazarın gelişmesi,tüketicilerin tanınması ve davranışlarının anlaşılmasıyla mümkündür. Organik gıdatüketen kişilerin kim oldukları, bu kişilerin organik gıda satın alımında hangifaktörlerden etkilendikleri konuları üzerinde durulması gereken önemli konulardır. Buçalışmada; literatürde yer alan yerli ve yabancı çalışmalardan yola çıkarak organik gıdasatın alımında genel olarak tüketicileri etkileyen faktörler tespit edilmiş ve bu faktörlerincelenerek yorumlanmaya çalışılmıştır. | en_US |
dc.language.iso | eng | en_US |
dc.publisher | Kırklareli Üniversitesi | en_US |
dc.relation.ispartof | Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Organic food | en_US |
dc.subject | Consumer behavior | en_US |
dc.subject | Buyer behavior | en_US |
dc.subject | Organik gıda | en_US |
dc.subject | Tüketici davranışı | en_US |
dc.subject | Satın alma tercihleri | en_US |
dc.title | THE AFFECTING FACTORS OF CONSUMERS’ ORGANIC FOOD PURCHASE CHOICES | en_US |
dc.title.alternative | TÜKETİCİLERİN ORGANİK GIDA SATIN ALMA TERCİHLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER | en_US |
dc.type | article | |
dc.department | Fakülteler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü | |
dc.identifier.volume | 5 | en_US |
dc.identifier.startpage | 93 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.endpage | 108 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarı | en_US |