dc.contributor.author | Taysı, Kemal | |
dc.contributor.author | Canbaz, Serdar | |
dc.date | 2014-12-11 | |
dc.date.accessioned | 2014-12-11T16:55:30Z | |
dc.date.available | 2014-12-11T16:55:30Z | |
dc.date.issued | 2014-05 | |
dc.identifier.citation | Kemal Taysı, Serdar Canbaz, "Önlisans Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerini ve Eğilimlerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma", Electronic Journal of Vocational Colleges-May/Mayıs 2014, ISSN: 2146-7684, s. 59-67. | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.11857/305 | |
dc.description.abstract | Girişimcilik; emek, teknoloji, sermaye ve doğal kaynaklar olarak sayılan üretim faktörlerini bir araya getirerek mal veya hizmet üretme eylemlerini kapsar. Girişimci ise; mal ve hizmet üretmek amacıyla, pazardaki fırsatları değerlendiren, sermaye, doğal kaynaklar ve emek gibi üretim faktörlerini bir araya getirerek riski üstlenen kişidir. Dünyada ve ülkemizde küçük işletmelerin toplam şirketlere oranı % 95 veya daha üst seviyelerde seyretmektedir. Bu nedenle, KOBİ’lerin yapı taşı olan girişcimci ve girişimcilik konusu günümüzde oldukça önem kazanmıştır. Bu durumun bilincinde olan pek çok üniversitenin müfredatlarında Girişimcilik dersi yer almakta, böylece öğrencileri eğitim aldıkları alanlarda yeni girişimlerde bulunmaya motive etmektedirler. Araştırma, girişimcilik dersi alan ve almayan önlisans öğrencilerin girişimcilik düzeylerini araştırmaya yöneliktir. | |
dc.description.abstract | Entrepreneurship encompasses activities of producing services and products by merging the factors of production which are regarded as labour, technology, capital and natural resources. The entrepreneur is a person who evaluates the opportunities at the market with the aim of producing goods and services, and takes the risk by merging production factors such as capital, natural resources and labour. In the world and in our country, the ratio of small scale enterprises to the number of companies in total is cruising around %95 or higher. For that reason, today the matter of entrepreneurism and entrepreneurship which is the building block of SMEs, has gained importance. The Entrepreneurship course is taking place within the curriculum of many universities which are aware of this fact, and by this way these universities motivate their students to embark on new enterprises in the fields they have been educated. The research is towards the entrepreneurship levels of students of associate degree who take and do not take the Entrepreneurship course. | |
dc.language.iso | tur | |
dc.relation.ispartof | Electronic Journal of Vocational Colleges | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/ | * |
dc.subject | Girişimcilik | |
dc.subject | Eğitim | |
dc.subject | İstatistiksel Analiz | |
dc.subject | Entrepreneurship | |
dc.subject | Education | |
dc.subject | Statistical Analysis | |
dc.title | Önlisans Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerini ve Eğilimlerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma | |
dc.title.alternative | A Research on Identifying Enterpreneurship Qualities and Tendencies of The Students Of Associate Degree | |
dc.type | article | |
dc.department | [KLÜ Yayınları] | |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | |