dc.contributor.author | Çakır, Ali | |
dc.contributor.author | Çiftçi, Gülsel | |
dc.contributor.author | Çakır, Gülay | |
dc.date.accessioned | 2021-12-12T16:49:01Z | |
dc.date.available | 2021-12-12T16:49:01Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.issn | 2147-8775 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpZMU5EVXhNUT09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.11857/1667 | |
dc.description.abstract | Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinin yer aldığı Trakya bölgesi zengin bir mutfak kültürü mirasına sahiptir. Trakya bölgesi sahip olduğu zengin mutfak kültürü mirasını başta gastronomi turizmi olmak üzere turistik amaçlı farklı ürünlere yeterince dönüştürememektedir. Mevcut potansiyeli harekete geçirerek gastronomi amaçlı turistik seyahatleri oluşturabilmek için bölgede birçok proje ve çalışma yürütülmektedir. Yapılan çalışmalardan biri de Trakya Turizm Rotası projesidir. Trakya Turizm Rotası projesi 4 farklı temadan oluşan turizm rotaları üzerine kurulmuştur. Oluşturulan turizm rotalarından birisi de Lezzet Rotası'dır. Bu çalışmada Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve 2016 yılında tamamlanmış olan projenin Lezzet Rotası çıktıları değerlendirilmiştir. Araştırmada kullanılan veriler, nitel araştırma tekniklerinden biri olan doküman incelemesi yoluyla toplanmıştır. Yapılan inceleme sonucunda Trakya Turizm Rotası içerisinde oluşturulan Lezzet Rotası'nda ele alınan ürünlerin bir kısmının açıklamalarında bilgi yanlışlıkları olduğu görülmektedir. Trakya Bölgesi'nde yöre mutfağına ait olmayan bazı yiyecekler rota içerisinde gösterilmiştir. Rota oluşturulurken bölge ile ilgili daha önceden yapılmış olan çalışmalardan yeterince faydalanılmadığı görülmüştür | en_US |
dc.description.abstract | Thrace Region where Edirne, Kırklareli and Tekirdag located, has a rich culinary culture heritage. Nevertheless, Thrace Region can not transform the culinary culture heritage to different products for touristic purposes, especially gastronomic tourism. Many projects and studies are being carried out in the region in order to create touristic trips for gastronomic purposes by activating existing potentials. One of the projects that have been made is the “Thrace Tourism Route” project. Thrace Tourism Route project is based on tourism roots consisting of four different themes. One of the tourism routes created is the “Taste Route”.In this study, the outputs of the Taste Route project was evaluated which is financed by the Thrace Development Agency and completed in 2016. The data was collected through a document review which is one of the qualitative research techniques. As a result of the review, it is seen that there are some inaccuracies in the descriptions of some of the products handled in the Taste Route created within the Thrace Tourism Route. Some food which is not belonging to local cuisine are shown in the route. It has been seen that during the preparation of the route project, the previous studies on the region have not benefited sufficiently. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of Tourism and Gastronomy Studies | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Coğrafya | en_US |
dc.subject | Otelcilik | en_US |
dc.subject | Konaklama | en_US |
dc.subject | Spor ve Turizm | en_US |
dc.title | Trakya Turizm Rotası Projesi: Lezzet Rotası Üzerine Bir Değerlendirme | en_US |
dc.title.alternative | (Thrace Tourism Route Project: An Evaluation on the Taste Route) | en_US |
dc.type | article | |
dc.department | Meslek Yüksekokulları, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü | |
dc.department | Meslek Yüksekokulları, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü | |
dc.identifier.volume | 5 | en_US |
dc.identifier.startpage | 194 | en_US |
dc.identifier.issue | Special Issue 2 | en_US |
dc.identifier.endpage | 205 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |