Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBaltacı, Adem
dc.contributor.authorBurgazoğlu, Hüseyin
dc.contributor.authorKurtuldu, Selver
dc.date.accessioned2021-12-12T16:48:58Z
dc.date.available2021-12-12T16:48:58Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn1303-0035
dc.identifier.issn2147-3064
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpNMU5EazRPQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/1610
dc.description.abstractKüreselleşme ile birlikte değişen rekabet olgusu beraberinde bu olguyu sadece işletmelerin değil şehirlerin ve sektörlerin üzerinde durması gereken önemli kavramlardan biri haline getirmiştir. Bu bağlamda şehirlerin ve sektörlerin yükselişi hem yerel hem de uluslararası arenada kendilerini nasıl konumlandıracaklarına bağlıdır. Burada pozisyonu belirleyecek olan en önemli araç, rekabetçilik düzeyinin rasyonel bir şekilde belirlenmesini sağlayacak rekabetçilik analizleridir. Bu çalışmada gıda ve içecek imalatı sektörü için önem arz eden Kırklareli'nin, bu sektör bağlamındaki rekabetçiliği Porter'ın Elmas Modeli ile analiz edilmiştir. Analiz sonucunda Kırklareli gıda ve içecek imalatı sektörünün rekabet düzeyi, yapısı, dinamikleri ve sürdürülebilir bir rekabet avantajı sağlamada iyileştirilmesi gereken faktörler ortaya konulmuştur.en_US
dc.description.abstractThe new concept of competition shaped by globalization make it one of the most important agendas for cities and industries. In this context, economic growth of cities and industries depend on how they position themselves in national and international arena. The most important tools to determine their position are analyses of competitiveness that measure level of competitiveness rationally. In this study, Kirklareli which is important for manufacture sector of food products and beverages is analyzed on the basis of Porter's Diamond Model. Competitiveness, structure, and dynamics of the sector are revealed and needs to improve competitiveness are determined by the analysis.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofAbant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleKIRKLARELİ İLİ GIDA VE İÇECEK İMALATI SEKTÖRÜNÜN REKABETÇİLİK DÜZEYİNİN ANALİZİen_US
dc.title.alternativeANALYSIS OF KIRKLARELI MANUFACTURE SECTOR OF FOOD PRODUCTS AND BEVERAGES COMPETITIVENESSen_US
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.startpage75en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.endpage94en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster