Meslek Yüksekokullarında Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Örgütsel Yabancılaşma Eğilimlerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma: Pınarhisar Myo Örneği
Göster/ Aç
Erişim
info:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/Tarih
2011Üst veri
Tüm öğe kaydını gösterKünye
DEMİREL, G. ve ÜNAL, Aydın, Meslek Yüksekokullarında Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Örgütsel Yabancılaşma Eğilimlerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma: Pınarhisar Myo Örneği, II. Uluslararası VI. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, 25-27 Mayıs 2011, KUŞADASI.Özet
Bu çalışmanın amacı, bir eğitim örgütü olarak kabul edebileceğimiz meslek yüksekokullarındaki yabancılaşma eğilimini irdelemek ve az çalışılmış olan bu konuya dikkat çekmektir. Bu çalışmada öncelikle yabancılaşma kavramı, yabancılaşma türleri ve yabancılaşmaya yol açan faktörler ortaya konmuş daha sonra ise eğitim kurumlarındaki yabancılaşma üzerine yapılan araştırmalardan da yararlanılarak meslek yüksekokullarında eğitim gören turizm öğrencilerinin yabancılaşma eğilimleri ile ilgili çıkarımlarda bulunulmuştur. Araştırmada anket yöntemi kullanılmıştır. Çalışmaya Pınarhisar MYO’da eğitim gören tüm turizm öğrencileri dâhil edilmiştir. Bu öğrencilerden 21 kişi İkram Hizmetleri programında, 85 kişi Turizm ve Otel İşletmeciliği programında ve 59 kişi de Turizm ve Seyahat Hizmetleri programında eğitim görmektedir. Anket çalışmasına katılan toplam 165 öğrenciden elde edilen veriler SPSS programı vasıtasıyla analiz edilmiştir. Yapılan çalışma sonucunda; İkram Programında eğitim gören öğrencilerin örgütsel yabancılaşma eğiliminde oldukları sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca birinci sınıftaki öğrenciler ikinci sınıf öğrencilere göre daha fazla yabancılaşma eğilimindedir. The purpose of this study is to put the facts into perspective of the incline to alienation in vocational school; those are perceived to be educational organisations. This study initially, the consept of alienation, types of alienation and the roots that bring about have been analysed and references, that had been done by different educational organisations have been put to use in order to determine the root cause for the alienation of tourism students in vocational school. Survey method have been used in this study. Of all the participants, 21 students study Catering, 85 of them Hotel and 59 students Travelling Services. The datas gathered by the 165 students have been analysed by SPSS programme. The study revealed that students studying the Catering Programme have been organisationally alienated more than the others. The same result also apply to freshmen over sensors.
Kaynak
II. Uluslararası VI. Ulusal Meslek Yüksekokulları SempozyumuKoleksiyonlar
Aşağıdaki lisans dosyası bu öğe ile ilişkilidir: