dc.contributor.author | Pajo, Aykut | |
dc.contributor.author | Uğurlu, Kaplan | |
dc.date | 2019-11-08 | |
dc.date.accessioned | 2019-11-08T15:42:56Z | |
dc.date.available | 2019-11-08T15:42:56Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | Pajo, A. ve Uğurlu,K. (2015). Cittaslow Kentleri İçin Slow Food Çalışmalarının Önemi, Electronic Journal of Vocational Colleges, 65-73 ss. | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/715317 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.11857/1104 | |
dc.description.abstract | Globalleşen dünyamızda birçok kent birbirini taklit etmektedir. Giderek daha da bir birine benzeyen kentler, yaşam tarzları, yemek kültürü, giyim tarzları vb. neticesinde kentlerin özgün yapıları kaybolmaktadır. Cittaslow kentlerin aynılaşmasına ve özgün yapılarının kaybolmasına karşı bir tepki hareketi olarak karşımıza çıkmaktadır. Cittaslow hareketi Slow Food hareketinin devamı niteliğindedir. Slow Food iyi, temiz ve adil gıda felsefesini savunmaktadır. Yerel üretim ve yerel tüketim sayesinde gelecek kuşaklara aktarılacak mutfak kültüründeki özgünlük devam edecek, yerel değerler kaybolmadan gelecek kuşaklara aktarılabilecektir. Bu çalışmada Slow Food, Cittaslow kavramları, Cittaslow kentlerinin Slow Food faaliyetleri ve bu faaliyetlerin Cittaslow olmadaki önemi üzerinde durulmuş, Türkiye ve Dünyadan örnekler verilmiştir. Cittaslow yerel yönetimlerinin yapabilecekleri Slow Food faaliyetleri ve sürdürülebilirliği konusunda çözüm önerilerinde bulunulmuştur. | |
dc.description.abstract | Many cities are imitating each other in our globalizing world. Cities’ authentic structures are disappearing as a result of the cities’, lifestyles’, food cultures’, dressing cultures’ etc. becoming more and more alike. We see Cittaslow as a reaction movement to cities’ becoming alike and their disappearing authentic structures. Cittaslow movement is the contuniation of Slow Food movement. Slow Food defends the philosophy of good, clean and fair nutrition. The authenticity of cuisine will be handed on thanks to local production and local consumption without losing local values. In this study, Slow Food and Cittaslow concepts, Cittaslow cities’ Slow Food activities and the importance of these activities to become a Cittaslow are emphasized and examples are given from Turkey and the world. Solutions are suggested to Slow food activities and their sustainability that can be carried out by Cittaslow local administrations. | |
dc.language.iso | tur | |
dc.relation.ispartof | Electronic Journal of Vocational Colleges | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.subject | Yavaş Şehir | |
dc.subject | Yavaş Yemek | |
dc.subject | Sürdürülebilirlik | |
dc.subject | Cittaslow | |
dc.subject | Slow Food | |
dc.subject | Sustainability | |
dc.title | Cittaslow Kentleri İçin Slow Food Çalışmalarının Önemi | |
dc.title.alternative | Importance of Slow Study Work for Cittaslow Cities | |
dc.type | article | |
dc.department | Meslek Yüksekokulları, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü | |
dc.department | Fakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü | |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | |