Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKesimli, İffet Görkey
dc.contributor.authorAkyol, Ayşe
dc.date2015-07-22
dc.date.accessioned2015-07-22T12:03:45Z
dc.date.available2015-07-22T12:03:45Z
dc.date.issued2008-10-19
dc.identifier.citationKesimli, İ. G., Akyol, A. ; Yer Markalaştırma Kavram Ve Uygulamalarına Genel Bir Bakış.Süleyman Demirel Üniversitesi Basımevi; 2008.
dc.identifier.other1
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/501
dc.descriptionPlace branding is the management of place image through strategic innovation and coordinated economic, commercial, social, cultural and government policy. It is observed that, there is increasing consumer demand for exploring foreign cultures. Increasing power of international media, decreasing international travel costs, improving consumer-spending capability and cheapening communication possibilities are among the factors affecting this. Other factors to mention are the resemblance among places, insufficient number of international investors and intense competition to attract qualified and professional settlers. These factors mentioned above cause place branding to become a necessity. There are many countries intensely applying advertising and other marketing means, which compete with their neighbors to attract investors and visitors, exactly like a firm. Not only the countries, but also cities within the same country borders became competitors to each other. The factors determining the success in place branding will be the local values, economic and political conditions and the geography along with the local inhabitants of that specific place.
dc.description.abstractYer Markalaştırma, ‘bir yerin imajının, stratejik yenilik ve koordine edilmiş ekonomik, ticarî, sosyal, kültürel ve hükümet politikaları yoluyla yönetilmesidir’. Farklı kültürleri tanımak isteyen tüketici talebinde artış vardır. Bunu etkileyen faktörler arasında uluslararası basının artan gücü, uluslararası seyahat masraflarının düşmesi, artan harcama kabiliyeti ve ucuzlayan iletişim olanakları sayılabilir. Yerlerin birbirine benzemeye başlaması, uluslararası yatırımcıların azlığı, vasıflı ve profesyonel göçmenleri cezbetmek için yaşanan yoğun rekabet diğer faktörlerdir. Anılan bu faktörler yer markalaştırmanın gereklilik haline gelmesine yol açmaktadır. Reklâmı ve diğer pazarlama unsurlarını yoğun biçimde kullanan, aynen bir şirket gibi yatırımcıları ve ziyaretçileri kazanmak için komşuları ile rekabet eden nice ülke vardır. Yalnızca ülkeler değil aynı ülke sınırları içinde kentler de birbirlerine rakip durumdadır. Yer markalaştırmada başarıyı belirleyecek olan unsurlar yere ait yerel değerler, ekonomik ve politik şartlar ve yerin coğrafyası ile halkı olacaktır.
dc.language.isotur
dc.publisherSüleyman Demirel Üniversitesi Basımevi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectyer
dc.subjectmarka
dc.subjectrekabet
dc.titleYer Markalaştırma Kavram Ve Uygulamalarına Genel Bir Bakış
dc.title.alternativeThe Overall Vıew Of The Place Branding Concept And Its Implementation
dc.typepresentation
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, Muhasebe ve Vergi Bölümü
dc.relation.publicationcategoryDiğer


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster