Ara
Toplam kayıt 9, listelenen: 1-9
Determination of Antioxidant Properties and Composition of Rosemary and Thyme Essential Oils
(2020)
This study aimed to determine the antioxidant activity and chemical composition of essential oils obtained from thyme and rosemary. In our study, the yield for thyme essential oil was determined as 1.34% and the yield for ...
Antosiyaninlerin Stabilitesini Etkileyen Faktörler
(2019)
Bilindiği gibi antosiyaninler meyve ve sebzelerin kırmızı, mavi, mor tonlardaki renginden sorumluolan bileşiklerdir. Doğal renk maddelerinden biri olan antosiyaninler flavonoidler grubunda yer alanpigmentlerdir. Antosiyaninler ...
INVESTIGATION OF SOME QUALITY PARAMETERS OF PICKLED PEPPER PRODUCED BY LOW VALUE DAIRY BY-PRODUCTS
(2020)
In this study, traditional pickled pepper was produced in 3 different formulations by using whey cheese and cheese crumbs, which are obtained as a by-product in the cheese-making process. In the scope of the study, the ...
Utilization of Pulsed Electric Field (PEF) Technique in Meat and Seafood Processing
(2020)
In the food industry, using of new preservation and processing technologies, which may be an alternative to traditional methods, is becoming increasingly important. These novel and particularly non-thermal techniques have ...
Rumex acetosella L’nin Biyoalınabilir Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
(2019)
Yeşil yapraklı yenilebilir bitkiler, insan beslenmesinde önemli rol oynayan antioksidan bileşikleri yüksek miktarda içerdikleri için, günlük diyetin önemli bileşenleridir. İnsan organizması, reaktif oksijen türlerinin ...
BİTKİ TOHUM MUSİLAJLARI VE GIDALARDA KULLANIMI
(2021)
Hidrokolloidler, jelleşme, kalınlaştırma, emülsiyon ve köpükleri stabilize etme gibi teknolojik özelliklerindendolayı gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Son yıllarda tüketicilerin doğal katkılı gıdalara ...
Kırklareli Peynirlerinin Tarihsel Gelişimi ve Coğrafi Karakteristikleri
(2019)
Peynir üretimi ile eski zamanlardan bu yana önemli bir yere sahip olan Kırklareli ilinde önemli ticaripotansiyele sahip olan iki farklı peynir, Kırklareli Beyaz Peyniri (KBP) ve KBP ve KEKP üretimindebelli oranlarda koyun ...
Süt ve Ürünlerinde Tatlandırıcıların Kullanımı
(2021)
Obezite ve ilişkili hastalıklar günümüzde yetişkinler ile birlikte çocuklarda ve ergenlerde artmaktadır. Fiziksel aktivitede azalma, özellikle yağ ve şekeri yüksek miktarda içeren yüksek enerjili ürünlerin tüketimindeki ...
Portakal Kabuğunun Farklı Yöntemlerle Kurutulması ve Bazı Teknolojik Özelliklerinin İncelenmesi
(2020)
Çalışmamızda, farklı sıcaklıklarda fırın kurutma ve farklı güçlerde mikrodalga kurutma yöntemleriylekurutulmuş portakal kabuklarının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri karşılaştırılmıştır. Bu amaçla örnekler 45-65ºChava ...