Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Soğuk Pres Üzüm Çekirdeği Yağı Atığının Düşük Yağlı Yağ/ Su Emülsiyonların Reolojik Özelliklerine Etkisi
(2018)
Bu çalışmada soğuk pres üzüm çekirdeği yağı atığının, yağı azaltılmış emülsiyonların üretiminde kullanım olanakları araştırılmıştır. Bu amaçla üzüm çekirdeği yağı atığı ve yağ oranının emülsiyonların akış davranış, dinamik ...
Influence of transglutaminase treatment on the physicochemical, rheological, and melting properties of ice cream prepared from goat milk
(Croatian Dairy Union, 2018)
This study was conducted to evaluate the effects of the transglutaminase enzyme on the physicochemical characteristics, overrun, melting resistance, rheological and sensorial properties of ice cream made from goat's milk. ...
Kırklareli'nde Üretilen Yoğurt ve Ayranların Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi
(2014)
Bu araştırmada Kırklareli ve civarında üretilen 26 adet yoğurt ve 20 adet ayran örneğinin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenerek Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğu açısından değerlendirilmiştir. Yoğurt ...