DSpace@Kırklareli

Browsing 1) Makale by Title

Browsing 1) Makale by Title

Sort by: Order: Results:

  • Varlık, Candan; Bostan, Kamil; Uran, Harun (Dünya Gıda Dergisi, 2012-08)
    Karideslerin besin değerini korumak, mikrobiyel gelişmeyi yavaşlatmak veya durdurmak, raf ömrünü artırmak için hemen işlenmeleri ya da etkili bir yöntem ile muhafaza edilmeleri gerekmektedir.
  • Bingöl, E. Barış; Uran, Harun; Bostan, Kamil; Varlık, Candan; Sivri, Nüket; Alakavuk, D. Üçok (Kafkas Universitesi Veterinerlik Fakültesi Dergisi, 2013)
    Bu çalışma dondurulmuş karideslerde kalitenin uzun süre korunabilmesi için kitosanla muamele edilmesinin etkisini araştırmak için yapılmıştır. Denemeler Marmara Denizinden avlanan derin su pembe karidesi (Parapenaeus ...
  • Şanlıdere Aloğlu, Hatice; Gökgöz, Yeşim; Bayraktar, Müzeyyen (Gıda Teknolojisi Derneği, 2018-12-05)
    Bu çalışmada kocayemiş meyvesi ilavesinin dondurmanın fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi araştırılmıştır. Kocayemiş meyveli dondurma üretiminde iki farklı oranda (%15, %25) kocayemiş meyve püresi ilavesi ...
  • Uran, Harun (Aydın Gastronomy, 2018-01-01)
    Bu çalışmada; Kırklareli ve çevresinde yetişen ve sağlık üzerine pek çok faydası olan kızılcık meyvesi, ülkemizde çokça tüketilen et ürünlerinden biri olan salam üretiminde kullanılmıştır. Böylelikle kızılcık meyvesinin ...
  • Şanlıdere Aloğlu, Hatice; Uran, Harun (Journal of Food and Health Science, 2017-01-01)
    Laktuloz, laktozun izomerizasyonu sonucu oluşan bir disakkarit olup, çok değerli bir fonksiyonel maddedir. Teknolojik olarak öneminin yanı sıra laktulozun birçok fonksiyonel özelliği de bulunmaktadır. İnce bağırsak mukozasında ...
  • Taşgın, Mehmet Emre (Nanoscale, 2013)
    We investigate the dynamics of a plasmonic oscillation over a metal nanoparticle when it is strongly coupled to a quantum emitter (e.g. quantum dot, molecule). We simulate the density matrix evolution for a simple model, ...
  • Taşgın, Mehmet Emre; Müstecaplıoğlu, Özgür Esat; Oktel, M. Ö. (Physical Review, 2007)
    We investigate the photonic bands of an atomic Bose-Einstein condensate with a triangular vortex lattice. Index contrast between the vortex cores and the bulk of the condensate is achieved through the enhancement of the ...
  • Uran, Harun; Şanlıdere Aloğlu, Hatice; Çetin, Bayram (MEDITERRANEAN AGRICULTURAL SCIENCES, 2017-08-01)
    Probiyotik özellikteki bakterilerin ve probiyotik bazlı ürünlerin sağlığa pek çok yararları bulunmaktadır. Bu nedenle probiyotik katkılı ürünlerin üretimi üzerine çalışmalar artarak devam etmektedir. Ancak bu özellikteki ...
  • Yerlikaya, Pınar; Gökoğlu, Nalan; Uran, Harun (European Food Research and Technology, 2005)
    Quality changes of anchovy patties at the storage temperature of 4 degrees C were investigated. After patties had been prepared using minced anchovy meat they were stored in a refrigerator. Quality control analyses were ...
  • Taşgın, Mehmet Emre; Oktel, M. Ö.; You, L.; Müstecaplıoğlu, Özgür Esat (Physical Review, 2009)
    We discover an inherent mechanism for entanglement swap associated with sequential superradiance from an atomic Bose-Einstein condensate. Based on careful examinations with both analytical and numerical approaches, we ...
  • Taşgın, Mehmet Emre; Öztop, B.; Oktel, M. Ö.; Müstecaplıoğlu, Özgür Esat (Optics and Spectroscopy, 2009)
    Quantum correlations among atoms in superradiant Bose–Einstein condensates are discussed. It is shown that atoms in the superradiant atomic condensate can exhibit continuous variable quantum entanglement analogous to ...
  • Taşgın, Mehmet Emre; Öktel, M. Ö.; You, L.; Müstecaplıoğlu, Özgür Esat (Laser Physics, 2010)
    We adopt the coherence and builtin swap mechanism in sequential superradiance as a tool for obtaining continuousvariable (electric/magnetic fields) quantum entanglement of two counterpropagating pulses emitted from the two ...
  • Taşgın, Mehmet Emre; Steinke, S. K.; Singh, S.; Meystre, Pierre; Schwab, K. C.; Vengalattore, M. (Physical Review, 2011)
    We study theoretically the dynamics of a hybrid optomechanical system consisting of a macroscopic mechanical membrane magnetically coupled to a spinor Bose-Einstein condensate via a nanomagnet attached at the membrane ...
  • Taşkın, Sezai; Şeker, Serhat; İrgen, Burak; Akıncı, Tahir Çetin (International Review of Electrical Engineering, 2010)
    This study is focused on the investigating of a power plant generator in reverse power condition. For this purpose, reverse power data were collected from a Combined Heat and Power Plant generator protection relay. The ...
  • Akıncı, Tahir Çetin; Taşkın, Sezai; Şeker, Serhat; Karahan, Murat (Electric Power Components and Systems, 2009)
    This research aims to detect spectral properties under thermal and current variations for power cables. Therefore, spectral diversities are exposed under current unbalances and different load conditions through the ...
  • Taşgın, Mehmet Emre; Meystre, Pierre (Physical Review, 2011)
    We analyze theoretically a scheme that produces spin squeezing via the continuous swapping of atom-photon entanglement into atom-atom entanglement, and propose an explicit experimental system where the necessary atom-field ...
  • Taşgın, Mehmet Emre (Physical Review, 2012)
    We introduce a method to test if a given velocity definition corresponds to an actual physical flow in a dispersive medium. We utilize the equivalence of the pulse dynamics in the real-ω and real-k Fourier expansion ...
  • Gökoğlu, Nalan; Yerlikaya, Pınar; Uran, Harun; Topuz, O. Kadir (Journal of Food Quality, 2010)
    The effects of modified atmosphere packaging on the quality and shelf life of frankfurter-type sausages, prepared exclusively from beef meat, were investigated. Sausages were packed under varying modified atmosphere ...
  • Uran, Harun; Aksu, Filiz; Yılmaz, İsmail; Durak, M. Zeki (Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dergisi, 2013)
    Transglutaminaz enzimi katılarak işlenmiş gıdaların, başta tekstür olmak üzere çeşitli kalite özelliklerinde gelişmeler olduğu farklı kaynaklarda belirtilmektedir. Bu çalışmada, tavuk göğüs etinden köfte üretimi yapılmıştır. ...
  • Uran, Harun; Varlık, Candan; Gündüz, H. Hüsnü; Yolsal, Berrin (Anadolu Bil MYO Dergisi, 2008-07)
    Beslenme açısından değerli bir gıda olan balık, tüketilinceye kadar uygun koşullarda tutulmadığı takdirde hızlı bir şekilde bozulabilmekte ve sağlık için tehlikeli hale gelebilmektedir. Balıkların raf ömürleri atmosferik ...

Search DSpace


Advanced Search

xmlui.kurumsal.baslik

  • xmlui.dri2xhtml.kurumsal.politika
  • xmlui.dri2xhtml.kurumsal.klavuz
  • xmlui.dri2xhtml.kurumsal.iletisim

Browse

My Account