Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorUçan, Berre Zeynep
dc.contributor.authorGirgin, Göksel Kemal
dc.contributor.authorKaraman, Nilgün
dc.date.accessioned2021-12-12T22:02:06Z
dc.date.available2021-12-12T22:02:06Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.issn2602-4314
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.47140/kusbder.887291
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/kusbder/issue/63383/887291
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1603754
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/4349
dc.descriptionDergiPark: 887291en_US
dc.descriptionkusbderen_US
dc.description.abstractSosyal medyanın, modern dünyanın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte insan yaşamına giren ve her geçen gün takipçi sayısının arttığı Youtube kanallarının gastronomik anlamda takipçilerinin davranışlarını ne derecede etkilediği önemlidir. Bu çalışmanın amacı, Youtube yemek kanallarının kişilerin tatma davranışsal niyetini nasıl etkilediğini saptamaktır. Bu amaca ulaşmak için bir anket hazırlanmış ve bu anket çevrimiçi platformda 391 Youtube yemek kanalı takipçisine uygulanmıştır. Çalışmada, Wang (2011) tarafından farklı kaynaklardan yararlanılarak geliştirilen ve 31 ifadeden oluşan ölçek kullanılmıştır. Ayrıca araştırma modeli Youtube yemek kanalları için yeniden düzenlenmiştir. Araştırma modeli tatma davranışına teşvik etme (deneyim sunma ve empati oluşturma), tat farkındalığı oluşturma (görüntü sağlama, bilgi verme ve kılavuz sağlama) ve kişilerarası etkileşimi kolaylaştırmak (sosyal etki ve siber topluluk etkisi) şeklinde üç ana değişken üzerine kurulmuştur. Elde edilen sonuçlara göre deneyim sunma, empati oluşturma ve siber topluluk etkisi boyutlarının tatma davranışsal niyeti üzerinde olumlu etkisi olduğu yönündeki hipotezler kabul edilmiştir. Görüntü sağlama, bilgi verme, kılavuz sağlama ve sosyal etki boyutlarının tatma davranışsal niyeti üzerinde olumlu etkisi olduğu yönündeki hipotezler ise reddedilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırklareli Üniversitesien_US
dc.relation.ispartofKırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.identifier.doi10.47140/kusbder.887291
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectyoutubeen_US
dc.subjectyemek kanallarıen_US
dc.subjecttatma davranışsal niyetien_US
dc.titleYoutube Yemek Kanallarının Tatma Davranışsal Niyeti Üzerine Etkisien_US
dc.typearticle
dc.department[KLÜ Yayınları]
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.endpage28en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster