dc.contributor.author | Altaş, Aysu | |
dc.date.accessioned | 2021-12-12T22:01:54Z | |
dc.date.available | 2021-12-12T22:01:54Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.issn | 2602-4314 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/pub/kusbder/issue/33296/370590 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/390583 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.11857/4295 | |
dc.description | DergiPark: 370590 | en_US |
dc.description | kusbder | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışma, 1998-2017 yılları arasında Türkçeye tercümeedilerek satışa sunulan gastronomi alanı ile ilgili kitaplar hakkında, çeşitliparametreler çerçevesinde genel bir değerlendirme yapmak amacıyla hazırlanmıştır.Bu amaçla çalışmada, Türkiye’de kitap satışı yapan iki büyük internetsitesine içerik analizi yapılmış ve 1998-2017 yılları arasında gastronomikonusunda yayınlanan 90 adet kitap, “yayınlandığı yıl”, “yayınlandığı yayınevi”, “yazar adı”,“çevirmen adı” ve “sayfa sayısı” gibi bibliyometrik özellikleriaçısından incelenmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda, gastronomi alanındaTürkçeye tercüme edilen kitapların en çok İş Bankası Kültür Yayınları ve Çekmece Yayınları tarafından yayınlandığı, en çok Carla Bardi’ye ait kitapların Türkçeye tercümeedildiği ve söz konusu kitapların büyük çoğunluğunun yemek tarifleri üzerine olduğubelirlenmiştir. Bibliyometriden faydalanılarak hazırlanan çalışmalarsayesinde bir bilim alanının gelişim sürecini takip etmek kolaylaştığı için, geleceğe yönelikplanlamalar yapmak ve varsa sorunlar üzerine odaklanmak da mümkün olduğu için; çalışmanın literatüre katkı,sonraki araştırmacılara ise kolaylık sağlayacağı düşünülmektedir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Kırklareli Üniversitesi | en_US |
dc.relation.ispartof | Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Gastronomi | en_US |
dc.subject | Bibliyometri | en_US |
dc.subject | Tercüme kitap | en_US |
dc.title | TÜRKÇE’YE TERCÜME EDİLEN GASTRONOMİ KİTAPLARININ BİBLİYOMETRİK ANALİZİ | en_US |
dc.type | article | |
dc.department | [KLÜ Yayınları] | |
dc.identifier.volume | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 103 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.endpage | 117 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarı | en_US |