Ara
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
Usage areas of salt mineral and its varieties
(Peter Lang Publishing Group, 2020)
A compilation of current academic studies on the tourism sector of Turkey, the 23 chapters of this book have been written by tourism academicians who are experts in their respective fields. The chapters contain qualitative ...
Cultural heritage tourism and ancient cities of TR21 region
(Peter Lang AG, 2021)
[No abstract available]
Yeme Davranışı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
(2017)
Bu çalışmada gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin yeme davranışlarının belirlenmesi için Türk kültürüne uyarlanan üç faktörlü yeme davranışı ölçeği kullanılmıştır. Bilişsel kısıtlama, duygusal yeme ve ...
Turist rehberlerinin yaşam doyumunu etkileyen sosyo-demografik özelliklerin incelenmesine yönelik bir araştırma
(2021)
Bu araştırmanın temel amacı; turist rehberlerinin sosyo-demografik özellikleri ile yaşamdoyumları arasındaki ilişkinin tespit edilmesidir. Araştırmanın evrenini, eylemli ve seyahatacentasına bağlı şekilde çalışan turist ...
Vanilya ve Vanilin ile İlgili Bilgi Düzeyinin Belirlenmesi: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
(2018)
Araştırmada gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin vanilya ve vanilin ile ilgili bilgidüzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca bu araştırmada katılımcıların vanilya vevanilin kullanım düzeyleri, vanilya ve ...
Evaluation of personality traits of tourism employees
(Peter Lang AG, 2021)
[No abstract available]
Uzayda Beslenme ve Gelişim Süreci Üzerine Teorik Bir Değerlendirme
(2018)
Bu çalışmanın amacı geçmişten günümüze kadar gerçekleşen uzay uçuşlarındaki beslenmeşekli ve zaman içindeki gelişimini incelemektir. Konu ile ilgili literatür taraması yapılarakulaşılabilen veri tabanları, NASA kaynakları, ...
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Akademik Personelinin Eğitim Profili: Devlet Üniversiteleri Üzerine Bir Araştırma
(2020)
Bu çalışmanın amacı, gastronomi ve mutfak sanatları bölümündeki akademik personelin eğitim durumunun ortaya konulmasıdır. Bu amaç doğrultusunda akademik personellerin lisans, yüksek lisans, doktora eğitimleri ve unvanları ...