Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGündoğdu, Meltem
dc.date2014-12-24
dc.date.accessioned2014-12-24T13:09:27Z
dc.date.available2014-12-24T13:09:27Z
dc.date.issued2014-07
dc.identifier.citationGündoğdu, Meltem; Mekan Dizimi Analiz Yöntemi ve Araştırma Konuları. İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Art-Sanat 6 aylık Bilim Dergisi(2014)
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/354
dc.description.abstractSpace Syntax; It is given name of whole thecnical supplement that is supported by theoretical approach which are used to define by different scales of region, cities, built environment, spatial pattern of building groups, interior organisation of structure and that are examined their social structures related interactions. The primary goal of these techniques spatial organization of human movement and its relationship to the fields of examining objectively see, bring people together "spaces" and referring to reveal their potential. The analysis method has begun to develop at the beginning of the 1970 which are used many areas mentioned such as in architecture, interior design architecture, urban design and planning, as well as in branches of archaeology, anthropology, transportation, information technologies, urban and human geography, landscape architecture and informatics. This study, has prepared for the academic community who could get the opportunity to work in a wide range of fields for this method of analysis and evaluation of empirical studies conducted using these methods, which are thought the current study could be ensure to contribute in the agenda
dc.description.abstractMekan Dizimi Analiz Yöntemi; farklı ölçeklerdeki bölgelerin, kentlerin, yapılı çevrelerin, bina gruplarının mekansal modellerini, yapı içi mekan organizasyonunu tanımlamak ve bunların sosyal yapı ile etkileşimlerini incelemek için kullanılan, teorik yaklaşımlarla desteklenen teknikler bütününe verilen isimdir. Bu tekniklerin öncelikli hedefi mekansal organizasyonun insan hareketi ve görüş alanları ile ilişkisini nesnel olarak inceleyerek, “mekanların” insanları bir araya getirme ve yönlendirme potansiyellerini ortaya çıkarmaktır. 1970’li yıllarda geliştirilmeye başlanmış analiz yöntemi günümüzde mimarlık, iç mimarlık kentsel tasarım ve planlama dallarının yanı sıra arkeoloji, antropoloji, ulaşım, enformasyon teknolojileri, kent ve insan coğrafyası, peyzaj mimarlığı ve bilişime değin pek çok alanda kullanılmaktadır. Çalışma, akademik çevreler için çok çeşitli alanlarda araştırma olanağı veren bu analiz yönteminin ve bu yöntemden yararlanılarak yapılan ampirik çalışmaların irdelenmesi ile, yeni çalışma konularının gündeme gelmesinde katkı sağlayabileceği düşünülerek hazırlanmıştır.
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofİstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Art-Sanat 6 aylık Bilim Dergisi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectMekan
dc.subjectbiçimlenme
dc.subjectderinlik
dc.subjectbütünleşme
dc.subjectmekansal model
dc.subjectSpace
dc.subjectconfiguration
dc.subjectdepth
dc.subjectintegration
dc.subjectspatial pattern
dc.titleMekan Dizimi Analiz Yöntemi ve Araştırma Konuları
dc.title.alternativeSPACE SYNTAX and RESEARHING ISSUES
dc.typearticle
dc.department[KLÜ]
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster