Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAksu, Filiz
dc.contributor.authorÜnver, Ayla
dc.contributor.authorUran, Harun
dc.date2014-12-15
dc.date.accessioned2014-12-17T08:48:46Z
dc.date.available2014-12-17T08:48:46Z
dc.date.issued2011-07
dc.identifier.citationAksu, F. , Ünver, A. , Uran, H. ; Biyofilm Oluşumu ve Gıda Güvenliği Açısından Önemi. Dünya Gıda (2011),07: 70-73.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/334
dc.description.abstractGıda güvenliğinin sağlanması için gıdaların hammadde aşamasından işletmeye getiriliş sürecine, işleme aşamasından paketlenip tüketiciye ulaşmasına kadar uzun bir sürecin kontrol altında tutulması gerekir. Gıda hijyeninin sağlanması açısından biyofilm oluşumu ve önleme yöntemlerinin iyi anlaşılması ve gıda işletmelerinde HACCP uygulamaları ile kontrol altına alınması gerekmektedir. Gıda kaynaklı hastalıkların oluşumunda ve yayılmasında önemli rol oynayan biyofilm tabakası; birbirine ve yüzeye tutunmuş mikroorganizma topluluğu olarak tanımlanmaktadır. BU derlemede biyofilm oluşum mekanizması ve gıda sektörü açısından biyofilm oluşumunun meydana getireceği tehlikeler ve önleme yöntemleri konularına değinilecektir.
dc.language.isotur
dc.publisherDünya Gıda
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.subjectBiyofilm
dc.subjectGıda güvenliği
dc.titleBiyofilm Oluşumu ve Gıda Güvenliği Açısından Önemi
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
dc.relation.publicationcategory[Belirlenecek]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster