Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorUran, Harun
dc.date2014-12-15
dc.date.accessioned2014-12-17T08:41:53Z
dc.date.available2014-12-17T08:41:53Z
dc.date.issued2009-09
dc.identifier.citationUran, H. ; İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları üzerine bir araştırma. İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi. 2009, 1, 1: 186-196
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/333
dc.description.abstractBeslenme, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için vazgeçemeyeceği bir zorunluluktur. Düzenli ve doğru beslenen fertlerin oluşturduğu bir topluma sahip olan ülkelerin gelişme süreçlerinin de daha hızlı olacağı kuşkusuzdur. Bu araştırmada, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin beslenme alışkanlıklarının belirlenmesi üzerine bir anket çalışması yapılmış ve bu amaçla öğrencilere, beslenmelerine ilişkin çeşitli sorular sorulmuştur. Araştırma sonuçlarına göre; ankete katılan öğrencilerin % 52’si 3 öğün düzenli yemek yediklerini belirtmişler, düzenli olarak beslenmeyen öğrenciler ise en çok atladıkları öğünlerinin kahvaltı olduğunu bildirmişlerdir (% 46). Öğrencilerin yarıya yakınının (% 49) beslenme için önemli bir gıda olan eti tüketmeleri sevindirici bulunurken, yine azımsanmayacak bir kısmının (% 43) sigara kullandıklarını ifade etmeleri düşündürücüdür.
dc.description.abstractNutrition, which has nutritive value, can be spoilt rapidly and become harmful unless it is kept under appropriate conditions. A society formed by members of regular and proper feeding of the countries have a faster development process will also have no doubt. In this study, İstanbul Aydın University students who are studying in various parts of the feeding habits of a survey made on the determination and to this end students were asked various questions regarding nutrition. According to research results, participating in the survey 52% of students indicated that they had to eat regular 3 meals, the students are not regularly eating breakfast is to skip meals, they reported (46 %). Nearly half of students (49%) diet as an important food to eat meat while pleasing, still a substantial proportion (43%) of smokers said they are thought-provoking.
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofİstanbul Aydın Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.subjectBeslenme
dc.subjectBeslenme alışkanlığı
dc.subjectÜniversite öğrencileri
dc.titleİstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları üzerine bir araştırma
dc.title.alternativeA research from nutrition habits of İstanbul Aydın University students
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı
dc.institutionauthorUran, Harun


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster