Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGökoğlu, Nalan
dc.contributor.authorYerlikaya, Pınar
dc.contributor.authorUran, Harun
dc.contributor.authorTopuz, O. Kadir
dc.date2014-12-12
dc.date.accessioned2014-12-15T08:45:58Z
dc.date.available2014-12-15T08:45:58Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.citationGökoğlu, N., Yerlikaya, P., Uran, H., Topuz, O. K. (2011). Eff ects of Packaging Atmospheres on the Quality and Shelf Life of Beef Steaks. Kafkaf Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dergisi. 17 (3): 435-439
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/322
dc.description.abstractThe effects of modified atmosphere packaging on the quality and shelf life of beef steaks were investigated. Beef steaks were packed under varying modifi ed atmosphere conditions (A = 70% CO2, 30% N2; B = 80% CO2, 20% O2; C = 30% CO2, 10% N2, 60% O2; D = 100% CO2; E= 100% O2) and vacuum. The lowest pH and TBA values were found in the samples packed with carbondioxide and vacuum. High level oxygen increased lipid oxidation during the storage. Oxygen in the pack also caused discoloration. Microbial inhibition was observed in case of presence of carbondioxide. The best quality was observed with 70% CO2, 30% N2 atmosphere. Shelf life of beef steaks packed under this atmosphere was 14 days.
dc.description.abstractBu çalışmada sığır etinin kalitesi ve raf ömrü üzerine paketleme atmosferlerinin etkileri incelenmiştir. Sığır biftekleri değişik atmosfer koşulları (A = %70 CO2, %30 N2; B = %80 CO2, %20 O2; C = %30 CO2, %10 N2, %60 O2; D = %100 CO2; E = %100 O2) ve vakum altında paketlenmiştir. En düşük pH ve TBA değerleri karbon dioksit ve vakumla paketlenmiş örneklerde bulunmuştur. Yüksek düzeylerde oksijen depolama sırasında lipid oksidasyonunu arttırmıştır. Paket içerisindeki oksijen renk bozulmalarına neden olmuştur. Karbondiokdit varlığında mikrobiyal inhibisyon gözlenmiştir. En iyi kalite %70 CO2, %30 N2 atmosferi ile elde edilmiştir. Bu atmosfer altında paketlenen sığır eti bifteklerinin raf ömrü 14 gün olmuştur.
dc.language.isoeng
dc.relation.ispartofKafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dergisi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/restrictedAccess
dc.subjectModified atmosphere packaging
dc.subjectBeef
dc.subjectQuality
dc.subjectShelf life
dc.subjectModifiye atmosferde paketleme
dc.subjectSığır eti
dc.subjectKalite
dc.subjectRaf ömrü
dc.titleEffects of Packaging Atmospheres on the Quality and Shelf Life of Beef Steaks
dc.title.alternativeSığır Etinin Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Paketleme Atmosferlerinin Etkileri
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
dc.relation.publicationcategory[Belirlenecek]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster