Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Prediction of sodium absorption ratio (SAR) in groundwater with the aid of artificial neural networks: The east aquifer of ergene basin
(TMMOB - Jeoloji Muhendisleri Odasi, 2016)
Groundwater is used for drinking and irrigation purposes in many parts of the world. Irrigation practices result in the deterioration of the quality of the groundwater over the time and this adversely affects the human ...
Fermente Sucukların Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Gamma Işınlamanın Etkisi
(2020)
Isıl işlem görmüş sucuk teknolojik açıdan daha verimli bir ürün olmasına karşın tüketici tarafından pek de tercih edilmemektedir. Ülkemizde, tüketici tarafından tercih edilen fermente sucuk ise ne yazık ki mikrobiyal kalite ...
Laktuloz İlave Edilerek Üretilen Sucukların Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
(2021)
Laktuloz, probiyotik bakterilerin gelişimini teşvik eden prebiyotik özelliğe sahip bir disakkarittir. Gıda endüstrisinde kullanımı giderek artmakta olup, özellikle probiyotik gıdalarda kullanımı üzerinde durulmaktadır. ...
Kule Tipi Yapıların Dinamik Davranışının Belirlenmesi: Kırklareli Hızırbey Camii Minaresi Örneği
(2020)
Yapıların deprem davranışları çeşitli dinamik parametreler kullanılarak belirlenmektedir. Bu parametreler yapının mevcut yapısalözelliklerine, malzeme özelliklerine, sınır şartlarına ve hasar durumuna bağlı olarak elde ...