Ara
Toplam kayıt 11, listelenen: 1-10
Determination of Antioxidant Properties and Composition of Rosemary and Thyme Essential Oils
(2020)
This study aimed to determine the antioxidant activity and chemical composition of essential oils obtained from thyme and rosemary. In our study, the yield for thyme essential oil was determined as 1.34% and the yield for ...
INVESTIGATION OF SOME QUALITY PARAMETERS OF PICKLED PEPPER PRODUCED BY LOW VALUE DAIRY BY-PRODUCTS
(2020)
In this study, traditional pickled pepper was produced in 3 different formulations by using whey cheese and cheese crumbs, which are obtained as a by-product in the cheese-making process. In the scope of the study, the ...
Utilization of Pulsed Electric Field (PEF) Technique in Meat and Seafood Processing
(2020)
In the food industry, using of new preservation and processing technologies, which may be an alternative to traditional methods, is becoming increasingly important. These novel and particularly non-thermal techniques have ...
CCII current conveyor and dormand-prince-based chaotic oscillator designs for secure communication applications
(2020)
Chaos is one of the important research areas in recent years. The chaotic signal generator is oneof the most basic structure in the chaos-based researches and applications. In this study,Sundarapandian-Pehlivan Chaotic ...
Kalıp Tasarımının Isıl Şekillendirilmiş Ambalajın Kalınlık Dağılımı Üzerine Etkisi
(2020)
Isıl şekillendirme prosesi gerek otomotiv gerekse ambalaj sanayiinde en çok kullanılan proseslerden biridir. Bu çalışmada,Polivinil klorür (PVC) filmlerin, erkek kalıpla ısıl şekillendirme sonrası kalınlık dağılımları ...
YAPAY SİNİR AĞI KULLANILARAK SU SEVİYESİNİN TAHMİN EDİLMESİ: YALOVA GÖKÇE BARAJI ÖRNEĞİ
(Kırklareli Üniversitesi, 2020)
Artan dünya nüfusu ve küresel ısınmanın oluşturduğu kuraklığın etkisi ile su gibi ikamesi olmayan bir kaynağın, canlıların ihtiyaçlarını karşılayacak oranda muhafaza edebilmek, dünya kamuoyunun üzerinde durduğu önemli ...
Perde-Çerçeve Sistemlerde Rijitlik ve Kayma Merkezi
(2020)
Binalarda burulma olması durumunda yapıya ilave deprem kuvvetleri etkimekte ve iç kuvvetler ve yer değiştirmeler artmaktadır. Bunedenle düşey taşıyıcı sistemlerin planda mümkün olduğunca burulma etkisini azaltıcı şekilde ...
ASSESSMENT OF TEMPORAL VARIATIONS OF GROUNDWATER RECHARGE IN ERGENE BASIN (NORTHWESTERN TURKEY) IN TERMS OF CLIMATE CHANGE
(Kırklareli Üniversitesi, 2020)
Yeraltısularının sürdürülebilir olarak kullanımı için beslenme çok önemlidir. Türkiye'nin kuzey batısında yer alan Ergene . Bu çalışmada, Ergene Havzası'ndaki yeraltı suyu beslenmesinin zamansal değişiminin belirlenmesi ...
Çerçeve sistemlerin yapı zemin etkileşimli serbest titreşim analizi
(2020)
Bu çalışmada, düzlem çerçevelerin periyotlarındaki değişim yapı zemin etkileşimi dikkate alınarak incelenmiştir. Bu amaçlaTürkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nde yer alan zemin sınıflarını temsil eden 5 farklı zemin sınıfı ...
FARKLI STARTER KÜLTÜR KULLANIMININ BEYAZ PEYNİRLERİN OLGUNLAŞMA SÜRESİNCE LAKTOZ DEĞİŞİMLERİNE ETKİSİ
(Kırklareli Üniversitesi, 2020)
Bu çalışmada Beyaz peynirde farklı starter kültür kullanımının olgunlaşma süresince laktoz değişimi üzerine etkisi araştırılmıştır. Termofilik (Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus dellbruecki subsp. bulgaricus) ve ...