Ara
Toplam kayıt 21, listelenen: 1-10
Batarya Hücrelerindeki Elektrokimyasal Gürültülerin İncelenmesi
(2018-06)
Elektronik bileşenlerden ve batarya hücrelerinden kaynaklanan elektrokimyasal gürültü, batarya hücrelerinin çekirdeklerinde meydana gelen kimyasal tepkimeler ve/veya değişimler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Batarya pil ...
Ülkemiz İçin Farklı Bir Yağ Kaynağı: Pirinç Kepeği Yağı
(2018-06)
Pirinç kepeği yağı arzu edilen hafif tat ve aroması ile tüketici beğenisine uygun bir bitkisel yağdır. Ülkemizde fazla kullanımı olmasa da Hindistan, Japonya, Kore, Tayvan ve Çin gibi Asya ülkelerinde yaygın olarak ...
Experimental Investigation for Alternative Use of Agricultural and Domestic Wastes
(2018-06)
Along with the reduction of fossil fuels, various studies are being carried out on the availability of alternative energy sources. Within the scope of this study, we can evaluate as agricultural and domestic waste; hazelnut ...
The Effects of Olive Pomace Ash on The Color Change of The Composite Material and Its Mechanical Properties
(2018)
The purpose of this study is to apply olive pomace ash (Prina ash), which is the remainingpulp after the pressing of olives, to a plastic material. Prina particles transformed intothe ash were mixed in Polypropylene (PP) ...
IQ-Math Based Designing of Fourth Order Runge-Kutta Algorithm on FPGA and Performance Analysis According to ANN Approximation
(2018-08-20)
In this paper, the design of the fourth order Runge-Kutta (RK4) algorithm has been performed using 32- bit IQ-Math (16I-16Q) fixed point number format in VHDL on FPGA. The designed system has been implemented into 3-B ...
The Effect of Different Mineral Water Used As Cure and Mix Water on The Bending and Compressive Strength of Cement Mortar
(2018-12-14)
As it is known, concrete mix and contact water shall not show acid reaction, it shall be equal to and above PH 7. In this study, the effect of using mineral waters of different structures in Kırklareli Province and ...
Kocayemiş (Dağ Çileği-Arbutus Unedo L.) Meyveli Dondurma Üretimi, Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Parametreler Açısından İrdelenmesi
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2018-12-05)
Bu çalışmada kocayemiş meyvesi ilavesinin dondurmanın fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi araştırılmıştır. Kocayemiş meyveli dondurma üretiminde iki farklı oranda (%15, %25) kocayemiş meyve püresi ilavesi ...
2007 ve 2018 Deprem Yönetmeliklerinin Kırklareli İli Özelinde Değerlendirilmesi
(2018-06)
Bu çalışmada 2007 Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik (DBYBHY) ve 18 Mart 2018’de yürürlüğe giren Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) Kırklareli ili için irdelenmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde ...
Elektrikli Araçlar ve Akü Şarj Sistemleri
(2018-06)
Artan nüfus ve beraberinde getirdiği enerji ihtiyacındaki artış günümüzde birincil enerji kaynağı olarak kullanılan fosil yakıtların hızla tükenmesine ve küresel anlamda zararlı gaz salınımında artışa neden olmaktadır. ...
Etil Pirüvat Buharının Tavuk Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
(2018-12-01)
Bu çalışmada, buharlaştırılmış Etil Pirüvatın (EP) tavuk but etlerinin raf ömrü üzerine etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla tavuk eti örnekleri 1 L’lik kaplara konmuş ve her bir kaba sırasıyla 42, 105 ve 420 mg /L hava olacak ...