Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Kitosanla Muamelenin Dondurulmuş Karideslerin Duyusal ve Kimyasal Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi
(2013)
Bu çalışma dondurulmuş karideslerde kalitenin uzun süre korunabilmesi için kitosanla muamele edilmesinin etkisini araştırmak için yapılmıştır. Denemeler Marmara Denizinden avlanan derin su pembe karidesi (Parapenaeus ...
Transglutaminaz Enziminin Tavuk Köftesinin Kalite Özelliklerine Etkisi
(2013)
Transglutaminaz enzimi katılarak işlenmiş gıdaların, başta tekstür olmak üzere çeşitli kalite özelliklerinde gelişmeler olduğu farklı kaynaklarda belirtilmektedir. Bu çalışmada, tavuk göğüs etinden köfte üretimi yapılmıştır. ...
The effect of treating goat's milk with transglutaminase on chemical, structural, and sensory properties of labneh
(Elsevier Science Bv, 2013)
Labneh (a concentrated type of Mediterranean-Middle-East yogurt) was prepared by inoculating goat's milk with/without transglutaminase(TGase, at ranges of 0-4 units/g protein), followed by heat inactivation. Application ...
The effect of various heat treatments on the antioxidant capacity of milk before and after simulated gastrointestinal digestion
(Wiley, 2013)
Various reactions take place between compounds of milk during heat treatment including denaturation and aggregation of whey proteins, and formation of new complexes. In this study, the antioxidant capacities of raw, ...