Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Minci (Minzi) peynirinin özelliklerinin belirlenmesi
(2012)
Minci (Minzi), Karadeniz bölgesinde geleneksel yöntemlerle üretilen bir peynir çeşidimizdir. Bu çalışmada Trabzon ve Rize’de piyasada satılan Minci peynirlerinin (21 adet) mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal analizleri ...
Karideslerde bozulma ve muhafaza
(2012-08)
Karideslerin besin değerini korumak, mikrobiyel gelişmeyi yavaşlatmak veya durdurmak, raf ömrünü artırmak için hemen işlenmeleri ya da etkili bir yöntem ile muhafaza edilmeleri gerekmektedir.
Kırklareli Bölgesinde Rüzgar Enerjisi Potansiyelinin Belirlenmesi Ve Rüzgar Santrali Yatırımı İçin Bölgenin Uygunluğunun Araştırılması.
(Kırklareli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, 2012-06-15)
Rüzgar enerjisi son yıllarda tüm dünyada enerji üretimi için kullanılmaya başlanan önemli bir kaynak haline gelmiştir. Bu çalışmada, Türkiyenin batı bölgesinde yer alan Kırklareli bölgesinin, rüzgar potansiyeli ayrıntılı ...