Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Gıda Maddeleri Tüketiminde Medyanın Rolü: Tekirdağ Đli Örneği
(2007)
Tekirdağ ilinde, günümüzde beslenmeyi önemli düzeyde etkileyen medyanın ve reklamların, tüketici tercihlerini ne ölçüde etkileyebileceğinin arastırıldığı bu çalısmada, tesadüfi olarak seçilen 500 kisiye reklamın etkisiyle ...
Transglutaminaz Enziminin Tavuk Köftesinin Kalite Özelliklerine Etkisi
(2013)
Transglutaminaz enzimi katılarak işlenmiş gıdaların, başta tekstür olmak üzere çeşitli kalite özelliklerinde gelişmeler olduğu farklı kaynaklarda belirtilmektedir. Bu çalışmada, tavuk göğüs etinden köfte üretimi yapılmıştır. ...
Effects of Avian Influenza on Consumer Purchasing Behavior in Tekirdağ
(2011)
In this research, the effects of avian flu on meat products consumption habits of public in Tekirdag city center were investigated. To this end, a questionnaire about this topic was used in a survey that has been performed ...
Et ve Su Ürünlerinde Transglutaminaz Enziminin Kullanım Olanakları
(2018-05-01)
Açıklama ve Önem: Transglutaminaz (TGaz) enzimi proteinler arası çapraz bağ oluşumunu ve çeşitli tepkimeler ile protein modifikasyonunu sağlayabilen önemli bir enzimdir. Genellikle proteinlerin fonksiyonel özelliklerini ...
A research on determination of quality characteristics of chicken burgers produced with transglutaminase supplementation
(Soc Brasileira Ciencia Tecnologia Alimentos, 2018)
Transglutaminases are enzymes that catalyze the cross-linking between peptides or proteins. They play an important role in heat stability, gel-formation capability, water-holding capacity, emulsification and nutritional ...