Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Laktuloz Eldesi ve Tespit Edilmesinde Kullanılan Yöntemler
(2017-01-01)
Laktuloz, laktozun izomerizasyonu sonucu oluşan bir disakkarit olup, çok değerli bir fonksiyonel maddedir. Teknolojik olarak öneminin yanı sıra laktulozun birçok fonksiyonel özelliği de bulunmaktadır. İnce bağırsak ...
Utilization of Pulsed Electric Field (PEF) Technique in Meat and Seafood Processing
(2020)
In the food industry, using of new preservation and processing technologies, which may be an alternative to traditional methods, is becoming increasingly important. These novel and particularly non-thermal techniques have ...
Hipermarketlerde Gıda Temas Yüzeylerinin Mikrobiyolojik Özellikleri ve Satış Personelinin El Hijyeni Düzeyi
(2017-01-01)
Gıda temas yüzeyleri ve gıda işletmelerinde çalışan personel, gıdaların en önemli kontaminasyon kaynakların-dan birisidir. Yüzeylerin ve personel ellerinin kirlilik düzeyi arttıkça kontaminasyon riski de artar. Bu çalışma ...
Etil Pirüvat Buharının Tavuk Etinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
(2018-12-01)
Bu çalışmada, buharlaştırılmış Etil Pirüvatın (EP) tavuk but etlerinin raf ömrü üzerine etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla tavuk eti örnekleri 1 L’lik kaplara konmuş ve her bir kaba sırasıyla 42, 105 ve 420 mg /L hava olacak ...
Et ve Su Ürünlerinde Transglutaminaz Enziminin Kullanım Olanakları
(2018-05-01)
Açıklama ve Önem: Transglutaminaz (TGaz) enzimi proteinler arası çapraz bağ oluşumunu ve çeşitli tepkimeler ile protein modifikasyonunu sağlayabilen önemli bir enzimdir. Genellikle proteinlerin fonksiyonel özelliklerini ...
ALTIN TAHIL:KİNOA
(Kırklareli Üniversitesi, 2021)
Tahıl benzeri bir bitki olan kinoa (Chenopodium quinoa Willd.), protein, yağ ve vitamin gibi besinsel ögeler açısından zengin olması sebebiyle dünya genelinde fazlaca tüketilmektedir. Beslenme değerinin yanı sıra olumlu ...