Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Kitosanla Muamelenin Dondurulmuş Karideslerin Duyusal ve Kimyasal Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi
(2013)
Bu çalışma dondurulmuş karideslerde kalitenin uzun süre korunabilmesi için kitosanla muamele edilmesinin etkisini araştırmak için yapılmıştır. Denemeler Marmara Denizinden avlanan derin su pembe karidesi (Parapenaeus ...
Heybeliada Ruhban Okulu'nda Yapılan Tezler
(2013-11)
Bu makalenin hedefi Heybeliada Ruhban Okulu’nda öğrenciler tarafından hazırlanan tezlerin genel bir değerlendirmesini yapmaktır. Ruhban Okulu 19. yüzyılın ikinci yarısından 20. yüzyılın son çeyreğine kadar (1844-1971/1985) ...
Transglutaminaz Enziminin Tavuk Köftesinin Kalite Özelliklerine Etkisi
(2013)
Transglutaminaz enzimi katılarak işlenmiş gıdaların, başta tekstür olmak üzere çeşitli kalite özelliklerinde gelişmeler olduğu farklı kaynaklarda belirtilmektedir. Bu çalışmada, tavuk göğüs etinden köfte üretimi yapılmıştır. ...