Ara
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
The Effect of Modified Atmosphere Packaging on The Quality and Shelf Life of Frankfurter Type-Sausages
(2010)
The effects of modified atmosphere packaging on the quality and shelf life of frankfurter-type sausages, prepared exclusively from beef meat, were investigated. Sausages were packed under varying modified atmosphere ...
Effects of Different Packaging Techniques on the Microbiological and Physicochemical Properties of Coated Pumpkin Slices
(2016-04-19)
In this study the effects of zein film coating along with benzoic acid on the quality of sliced pumpkin samples, which were packaged with different techniques were investigated. The samples were allocated into different ...
Gıda İşletmelerinde Kullanılan Suların Gıda Güvenliği Yönünden İncelenmesi
(Akademik Gıda, 2016-12-01)
Hijyenik açıdan güvenilir gıda üretilebilmesi için gıda işletmelerinde hammadde, personel ve işletme hijyeni kadar su hijyeni de önemlidir. Günümüzde halen su kaynaklı gastrointestinal hastalıklar halk sağlığını tehdit ...
Effects of Cooking Methods and Temperatures on Nutritional and Quality Characteristics of Anchovy (Engraulis Encrasicholus)
(2014-04)
The aim of this study was to determine the nutritional and quality characteristics of anchovy after cooking. The fish were cooked by different methods (frying, baking and grilling) at two different temperatures (160 ...
Effects of Packaging Atmospheres on the Quality and Shelf Life of Beef Steaks
(2011)
The effects of modified atmosphere packaging on the quality and shelf life of beef steaks were investigated. Beef steaks were packed under varying modifi ed atmosphere conditions (A = 70% CO2, 30% N2; B = 80% CO2, 20% O2; ...
Karideslerde bozulma ve muhafaza
(2012-08)
Karideslerin besin değerini korumak, mikrobiyel gelişmeyi yavaşlatmak veya durdurmak, raf ömrünü artırmak için hemen işlenmeleri ya da etkili bir yöntem ile muhafaza edilmeleri gerekmektedir.
Kitosanla Muamelenin Dondurulmuş Karideslerin Duyusal ve Kimyasal Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi
(2013)
Bu çalışma dondurulmuş karideslerde kalitenin uzun süre korunabilmesi için kitosanla muamele edilmesinin etkisini araştırmak için yapılmıştır. Denemeler Marmara Denizinden avlanan derin su pembe karidesi (Parapenaeus ...
Effects of Avian Influenza on Consumer Purchasing Behavior in Tekirdağ
(2011)
In this research, the effects of avian flu on meat products consumption habits of public in Tekirdag city center were investigated. To this end, a questionnaire about this topic was used in a survey that has been performed ...
Transglutaminaz Enziminin Tavuk Köftesinin Kalite Özelliklerine Etkisi
(2013)
Transglutaminaz enzimi katılarak işlenmiş gıdaların, başta tekstür olmak üzere çeşitli kalite özelliklerinde gelişmeler olduğu farklı kaynaklarda belirtilmektedir. Bu çalışmada, tavuk göğüs etinden köfte üretimi yapılmıştır. ...
Biyofilm Oluşumu ve Gıda Güvenliği Açısından Önemi
(Dünya Gıda, 2011-07)
Gıda güvenliğinin sağlanması için gıdaların hammadde aşamasından işletmeye getiriliş sürecine, işleme aşamasından paketlenip tüketiciye ulaşmasına kadar uzun bir sürecin kontrol altında tutulması gerekir. Gıda hijyeninin ...