Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKopuk, Berkay
dc.contributor.authorGüneş, Recep
dc.contributor.authorUran, Harun
dc.date.accessioned2021-12-12T16:49:18Z
dc.date.available2021-12-12T16:49:18Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24925/turjaf.v8i10.2202-2213.3659
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TkRBNU1ESTVPUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/1883
dc.description.abstractIn the food industry, using of new preservation and processing technologies, which may be an alternative to traditional methods, is becoming increasingly important. These novel and particularly non-thermal techniques have very important advantages such as enhancing food safety, reducing quality losses, and increasing production efficiency. One of these new technologies, Pulsed electric field (PEF) technique, stands out as a novel method that has been emphasized in recent years. It is used for different purposes in both liquid and solid foods, also various studies are carried out for the optimization. On the other hand, recently, there are several studies using PEF technique in meats and seafoods for the preservation purposes, as well as other positive effects (improving the functional properties of the product, accelerating processes such as drying, curing and freezing). In this regard, detailed information about the purposes for which PEF technique can be used in meats and seafoods has been tried to be given in this comprehensive review study.en_US
dc.description.abstractGıda endüstrisinde, geleneksel yöntemlere alternatif olabilecek yeni muhafaza ve işleme teknolojilerinin kullanımı giderek önem kazanmaktadır. Bu yeni ve özellikle ısıl olmayan tekniklerin gıdaların güvenliğini arttırma, kalite kayıplarını azaltma, üretimde verim artışını sağlama gibi çok önemli avantajları bulunmaktadır. Bu yeni teknolojilerden biri olan Vurgulu Elektrik Alan (Pulsed Electric Field-PEF) tekniği, son yıllarda üzerinde önemle durulan bir yöntem olarak göze çarpmaktadır. Bu yöntem hem sıvı hem de katı gıdalarda değişik amaçlarla kullanılmakta olup optimizasyona yönelik çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Diğer yandan, PEF tekniğinin et ve su ürünlerinde de gerek muhafaza amacıyla, gerekse diğer meydana getirdiği olumlu özellikler (ürünün fonksiyonel özelliklerini geliştirmesi, kurutma, kürleme ve dondurma gibi işlemleri hızlandırması) nedeniyle kullanımına dair yakın zamanda çeşitli çalışmalar mevcuttur. Bu bakımdan bu derleme çalışmasında, PEF tekniğinin et ve su ürünlerinde hangi amaçlar için kullanılabileceği üzerine detaylı bilgiler verilmeye çalışılmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.identifier.doi10.24925/turjaf.v8i10.2202-2213.3659
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleUtilization of Pulsed Electric Field (PEF) Technique in Meat and Seafood Processingen_US
dc.title.alternativeVurgulu Elektrik Alan (PEF) Tekniğinin Et ve Su Ürünlerinin İşlenmesinde Kullanımıen_US
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.startpage2202en_US
dc.identifier.issue10en_US
dc.identifier.endpage2213en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster