Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDeveci, Bilal
dc.date.accessioned2021-12-12T16:49:13Z
dc.date.available2021-12-12T16:49:13Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.issn2587-0890
dc.identifier.issn2587-0890
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.26677/TR1010.2020.299
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TkRBNE56a3pNdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/1834
dc.description.abstractAraştırmada Kırklareli dibek kahvehanesinin tercih edilme sebeplerinin belirlenmesi ve en sık kimler tarafından ziyaret edildiğinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Kırklareli dibek kahvehanesine gelen bireyler üzerine bir araştırma yapılmıştır. Araştırmada kolayda örnekleme yöntemi kullanılmış ve veriler anket tekniği ile elde edilmiştir. 444 bireyden elde edilen verilerin yorumlanabilmesi için her bir ifadenin frekans ve yüzde dağılımları alınarak değerlendirilmiştir. Ayrıca çapraz tablo ve ki-kare bağımsızlık testi kullanılarak değişkenler arasında farklılık olup olmadığı belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre; Kırklareli dibek kahvehanesinin tercih edilmesinin ilk sebebi; (x?4,70) dibek kahvesinin lezzetli olmasıdır. İkinci sebep; (x?4,65) kahvehanede çalışanların güler yüzlü ve saygılı olmalarıdır. Üçüncü sebep ise; (x?4,54) bireylerin kahvehanede dibek kahvesi içmekten keyif almalarıdır. Kahvehanenin 18-25 yaş aralığında olanlar, bekarlar, lisans eğitimi alanlar ve erkekler tarafından tercih edildiği ortaya çıkarılmıştır. Ancak kahvehaneye sık gitme eğiliminde olanların 18-25 yaş aralığındaki kadınlar olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca cinsiyet, medeni durum, yaş, gelir durumu, öğrenim durumu, tanıtım değişkenlerine göre, kahvehaneye gitme sıklığı farklılık göstermektedir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study is to determine the reasons why Kırklareli dibek coffeehouse is preferred and to find out which by individuals are visited most frequently. For this purpose, a study has been conducted on the individuals who come to Kırklareli dibek coffeehouse. In the study, easily sampling method has been used and data have been obtained by survey technique. In order to interpret the data obtained from 444 individuals, frequency and percentage distributions of each expression have been evaluated. In addition, it has been tried to determine whether there has any difference between the variables by using cross table and chi-square independence test. According to the results of the research; The first reason why Kırklareli dibek coffeehouse is preferred (x?4,70) that dibek coffee is delicious. The second reason (x?4,65) is that the people working in the coffeehouse are friendly and respectful. The third reason (x?4,54) is that individuals enjoy drinking dibek coffee in the coffeehouse. It has been found out that the coffeehouse is preferred by singles, undergraduate students, aged 18-25 years and men. However, it has been found that those who tend to frequently go to the coffeehouse are women between the ages of 18- 25. In addition, according to the variables of gender, marital status, age, income level, education level and publicity the frequency of going to coffeehouse differ fromen_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofTürk Turizm Araştırmaları Dergisien_US
dc.identifier.doi10.26677/TR1010.2020.299
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleKırklareli Dibek Kahvehanesinin Tercih Edilme Sebeplerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of the Reasons for Preference of Kırklareli Dibek Coffeehouseen_US
dc.typearticle
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.startpage50en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.endpage66en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.institutionauthorDeveci, Bilal


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster