Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBaşarangil, İlke
dc.contributor.authorİnam, Nevin
dc.date.accessioned2021-12-12T16:49:01Z
dc.date.available2021-12-12T16:49:01Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpjNU1qSTBOQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/1669
dc.description.abstractGünümüzde değişen tüketici beklentilerini karşılamanın yanı sıra artan rekabet karşısında restoran işletmecileri pazarlama karması elemanlarında önemli değişikliklere gitmektedir. Bu çalışmanın amacı etnik restoran pazarlaması çerçevesinde genişletilmiş pazarlama karması elemanlarını incelemektir. Bu araştırma nitel bir derinlemesine görüşme örnek olay incelemesini içermektedir. Örnek olay incelemesi için veri toplama, İstanbul İli'nde Osmanlı Saray Mutfağı'nı içeren Hacı Abdullah Lokantası'nda 3.kuşak genel müdürü ile derinlemesine görüşme yapılarak elde edilmiştir. Bu işletmenin tarihi 1888'e kadar dayanmaktadır. Verilerin analizinde betimsel analiz tekniği kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarının, restoran yöneticilerinin genişletilmiş pazarlama karması elemanlarını yeniden gözden geçirmesi ve yeniden düzenlemeler yapması açısından yol gösterici olacağı ileri sürülebiliren_US
dc.description.abstractNowadays restaurant managers incline to significant changes in the elements of marketing mix to meet changing consumer expectations and to struggle against competitors. The purpose of this study was to investigate the extended marketing mix elements within framework of ethnic restaurant marketing. The study contains a qualitative case study indepth interview. The data were collected from 3rd generation founder / general manager within depth interviews at Hacı Abdullah Lokantası including The Ottoman Palace Cuisine in İstanbul for the case study. The history of the restaurant is based on 1888. Data analysis was performed using descriptive analysis technique. The results of this study provide guidance to restaurant managers within the revised and the reorganization of the extended marketing mix elements.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİletişimen_US
dc.subjectİktisaten_US
dc.subjectİşletmeen_US
dc.subjectHalkla İlişkileren_US
dc.titleRestoran Pazarlamasında 7 P: Etnik Bir Restoranda Örnek Olay İncelemesien_US
dc.title.alternative(7 Ps in Restaurant Marketing: Case Study in An Ethnic Restaurant)en_US
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.startpage127en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.endpage145en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster