Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemirel, Can
dc.contributor.authorŞimşek, Osman
dc.date2019-12
dc.date.accessioned2019-12-11T07:09:44Z
dc.date.available2019-12-11T07:09:44Z
dc.date.issued2014-07-31
dc.identifier.citationDemirel C., Şimşek O. (2014). Geri Dönüşüm Agregalı Betonlarda Elastisite Modülünün Deneysel Ve Teorik Olarak İncelenmesi. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Bilim ve Teknoloji Dergisi, 2(3), 13-24.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/1136
dc.description.abstractBu çalışmada, yaşı ve sınıfı belli beton atıklarından elde edilen iri ve ince agreganın geri dönüşüm agregası olarak bir alt sınıf betonda kullanım olanakları araştırılmıştır. Araştırmada; kırma iri agrega yerine %0, 10, 20, 30, 40, 50; kırma ince agrega yerine %0, 10, 20, 30, 40, 50 oranların da ağırlıkça geri dönüşüm beton agregası (GDBA) kullanılmıştır. Beton örneklerinin basınç dayanımları, elastisite modülleri birim ağırlık ve su emme oranları belirlenmiştir. Ayrıca, üretilen geri dönüşüm agregalı betonların elastisite modülleri çeşitli ülkelerin standartlarında önerilen ampirik formüllerle de hesaplanmıştır. Deneysel olarak belirlenen elastisite modülleri ile ampirik formüllerle hesaplanan elastisite modülleri arasındaki ilişki belirlenmeye çalışılmıştır. Sonuç olarak, betondaki geri dönüşüm agrega miktarı arttıkça deneysel verilerle hesaplanan elastisite modülleri ile ampirik formüllerle hesaplanan elastisite modülleri arasındaki ilişkinin azaldığı belirlenmiştir. Amerika Beton Enstitüsü (ACI) tarafından önerilen formül ile deneysel olarak hesaplanan elastisite modülü arasında oldukça yüksek bir ilişki olduğu görülmüştür.
dc.description.abstractIn this study, a certain age and class of coarse and fine aggregate from waste concrete as recycled aggregate concrete, use a sub-class is investigated. In this study, coarse recycled concrete aggregate was used in the ratio of 0, 10, 20, 30, 40, 50%; fine recycled concrete aggregate was used in the ratio of 0, 10, 20, 30, 40, 50% and 100 % respectively in place of crushed sand. Compressive stress, unit weight, moduls of elasticity and water absorption rates tests were determined for these concrete samples. Also, the elasticity modulus of the specimens has been calculated by using empirical equations which were proposed from some countries’ standards. It was tried to determine that the relationship between the experimental results and empirical equation results for elasticity modulus . It is observed that there was a high correlation between experimental results and empirical equation proposed by American Concrete Institute (ACI) for elasticity modulus.
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofSelçuk Üniversitesi Mühendislik Bilim ve Teknoloji Dergisi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectİri ve İnce Geri Dönüşüm Beton Agregası
dc.subjectBasınç Dayanımı
dc.subjectAtık Beton
dc.subjectElastisite Modülü
dc.subjectConcrete Waste
dc.subjectCoarse and Fine Recycled Concrete Aggregate
dc.subjectCompressive Strength
dc.subjectModulus of Elasticity
dc.titleGeri Dönüşüm Agregalı Betonlarda Elastisite Modülünün Deneysel Ve Teorik Olarak İncelenmesi
dc.title.alternativeExperimental and Theoretical Study of Modulus of Elasticity on Recycled Aggregate Concrete
dc.typearticle
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu, İnşaat Bölümü
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster