Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞanlıdere Aloğlu, Hatice
dc.contributor.authorUran, Harun
dc.date2019-12-03
dc.date.accessioned2019-12-03T10:37:21Z
dc.date.available2019-12-03T10:37:21Z
dc.date.issued2017-01-01
dc.identifier.citationŞanlıdere Aloğlu, H., Uran, H., 2017. Laktuloz Eldesi ve Tespit Edilmesinde Kullanılan Yöntemler. Journal of Food and Health Science, 3(1): 36-41.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11857/1118
dc.description.abstractLaktuloz, laktozun izomerizasyonu sonucu oluşan bir disakkarit olup, çok değerli bir fonksiyonel maddedir. Teknolojik olarak öneminin yanı sıra laktulozun birçok fonksiyonel özelliği de bulunmaktadır. İnce bağırsak mukozasında herhangi bir değişikliğe uğramadan kalın bağırsağa geçerek öncelikle bifidobakterler gibi metabolizma için yararlı olan probiyotik bakteriler tarafından kullanılmakta ve bu bakterilerin gelişimini teşvik etmektedir. Ayrıca patojen bakterilere karşı probiyotik bakterilerin etkisinin laktuloz katkısı ile ciddi düzeyde desteklendiği pek çok araştırmada bildirilmektedir. Bu çalışmada laktulozun tespiti ve eldesinde kullanılan yöntemler ile çeşitli süt ürünlerinde laktuloz miktarlarına ilişkin bilgilere yer verilmiştir.
dc.description.abstractLactulose is a disaccharide, which is occurred as a result of isomerization of lactose and a very valuable functional subtance. There are also several functional properties of lactulose as well as technological importance. It goes through the colon without any changes in the intestinal mucosa and used by probiotic bacteria such as bifidobacteria which are useful for metabolism. Also it encourages of these bacteria. In addition, it has been reported in many studies that lactulose has significant support effect on probiotics against pathogen bacteria. In this study, some informations are given about obtaining and determining methods of lactulose and also the amount of lactulose in various dairy products.
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofJournal of Food and Health Science
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectLaktuloz
dc.subjectSüt ürünleri
dc.subjectLaktuloz tespiti
dc.subjectLaktuloz eldesi
dc.subjectForestry
dc.subjectAgricultural sciences
dc.subjectLandscape planning
dc.subjectLactulose
dc.subjectDairy products
dc.subjectDetermination
dc.subjectObtain of lactulose
dc.titleLaktuloz Eldesi ve Tespit Edilmesinde Kullanılan Yöntemler
dc.title.alternativeProduction of Lactulose and Methods used to Determination
dc.typearticle
dc.departmentFakülteler, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster