Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Laktuloz Eldesi ve Tespit Edilmesinde Kullanılan Yöntemler
(2017-01-01)
Laktuloz, laktozun izomerizasyonu sonucu oluşan bir disakkarit olup, çok değerli bir fonksiyonel maddedir. Teknolojik olarak öneminin yanı sıra laktulozun birçok fonksiyonel özelliği de bulunmaktadır. İnce bağırsak ...
Probiyotik Bakterilerin Mikroenkapsülasyonu
(2017-08-01)
Probiyotik özellikteki bakterilerin ve probiyotik bazlı ürünlerin sağlığa pek çok yararları bulunmaktadır. Bu nedenle probiyotik katkılı ürünlerin üretimi üzerine çalışmalar artarak devam etmektedir. Ancak bu özellikteki ...
Hipermarketlerde Gıda Temas Yüzeylerinin Mikrobiyolojik Özellikleri ve Satış Personelinin El Hijyeni Düzeyi
(2017-01-01)
Gıda temas yüzeyleri ve gıda işletmelerinde çalışan personel, gıdaların en önemli kontaminasyon kaynakların-dan birisidir. Yüzeylerin ve personel ellerinin kirlilik düzeyi arttıkça kontaminasyon riski de artar. Bu çalışma ...