DSpace@Kırklareli

Browsing by Author "Uran, Harun"

Browsing by Author "Uran, Harun"

Sort by: Order: Results:

  • Aksu, Filiz; Ünver, Ayla; Uran, Harun (Dünya Gıda, 2011-07)
    Gıda güvenliğinin sağlanması için gıdaların hammadde aşamasından işletmeye getiriliş sürecine, işleme aşamasından paketlenip tüketiciye ulaşmasına kadar uzun bir sürecin kontrol altında tutulması gerekir. Gıda hijyeninin ...
  • Yılmaz, Emine; Yılmaz, İsmail; Velioğlu, H. Murat; Uran, Harun (Journal of Environmental Protection and Ecology, 2011)
    In this research, the effects of avian flu on meat products consumption habits of public in Tekirdag city center were investigated. To this end, a questionnaire about this topic was used in a survey that has been performed ...
  • Uran, Harun; Gökoğlu, Nalan (Journal of Food Science and Technology, 2014-04)
    The aim of this study was to determine the nutritional and quality characteristics of anchovy after cooking. The fish were cooked by different methods (frying, baking and grilling) at two different temperatures (160 ...
  • Aksu, Filiz; Uran, Harun; Dülger Altıner, Dilek; Sandıkçı Altunatmaz, Sema (Food Science and Technology Campinas, 2016-04-19)
    In this study the effects of zein film coating along with benzoic acid on the quality of sliced pumpkin samples, which were packaged with different techniques were investigated. The samples were allocated into different ...
  • Gökoğlu, Nalan; Yerlikaya, Pınar; Uran, Harun; Topuz, O. Kadir (Kafkas Univ Vet Fak Derg, 2011)
    The effects of modified atmosphere packaging on the quality and shelf life of beef steaks were investigated. Beef steaks were packed under varying modifi ed atmosphere conditions (A = 70% CO2, 30% N2; B = 80% CO2, 20% O2; ...
  • Uran, Harun; Yılmaz, İsmail; Özabravcı, Arzu (Uluslararası Hakemli Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi, 2018-05-01)
    Açıklama ve Önem: Transglutaminaz (TGaz) enzimi proteinler arası çapraz bağ oluşumunu ve çeşitli tepkimeler ile protein modifikasyonunu sağlayabilen önemli bir enzimdir. Genellikle proteinlerin fonksiyonel özelliklerini ...
  • Uran, Harun; Çetin, Bayram (European Journal of Science and Technology, 2018-12-01)
    Bu çalışmada, buharlaştırılmış Etil Pirüvatın (EP) tavuk but etlerinin raf ömrü üzerine etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla tavuk eti örnekleri 1 L’lik kaplara konmuş ve her bir kaba sırasıyla 42, 105 ve 420 mg /L hava olacak ...
  • Uran, Harun (2014-12-16)
    Bu çalışmada, ülkemizde su ürünleri içerisinde büyük oranda tüketim potansiyeline sahip olan hamsi balığının, en yaygın pişirme yöntemleri (yağda kızartma, fırında pişirme, ızgarada pişirme) ile pişirilmesinden sonra ...
  • Çetin, Bayram; Şanlıdere Aloğlu, Hatice; Uran, Harun; Yanardağ Karabulut, Şeyda (Akademik Gıda, 2016-12-01)
    Hijyenik açıdan güvenilir gıda üretilebilmesi için gıda işletmelerinde hammadde, personel ve işletme hijyeni kadar su hijyeni de önemlidir. Günümüzde halen su kaynaklı gastrointestinal hastalıklar halk sağlığını tehdit ...
  • Yılmaz, Emine; Yılmaz, İsmail; Uran, Harun (Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, 2007)
    Tekirdağ ilinde, günümüzde beslenmeyi önemli düzeyde etkileyen medyanın ve reklamların, tüketici tercihlerini ne ölçüde etkileyebileceğinin arastırıldığı bu çalısmada, tesadüfi olarak seçilen 500 kisiye reklamın etkisiyle ...
  • Yılmaz Aksu, Filiz; Sandıkçı Altunatmaz, Sema; Uran, Harun; Dülger Altıner, Dilek (Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2017-01-01)
    Gıda temas yüzeyleri ve gıda işletmelerinde çalışan personel, gıdaların en önemli kontaminasyon kaynakların-dan birisidir. Yüzeylerin ve personel ellerinin kirlilik düzeyi arttıkça kontaminasyon riski de artar. Bu çalışma ...
  • Uran, Harun (İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2009-09)
    Beslenme, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için vazgeçemeyeceği bir zorunluluktur. Düzenli ve doğru beslenen fertlerin oluşturduğu bir topluma sahip olan ülkelerin gelişme süreçlerinin de daha hızlı olacağı ...
  • Varlık, Candan; Bostan, Kamil; Uran, Harun (Dünya Gıda Dergisi, 2012-08)
    Karideslerin besin değerini korumak, mikrobiyel gelişmeyi yavaşlatmak veya durdurmak, raf ömrünü artırmak için hemen işlenmeleri ya da etkili bir yöntem ile muhafaza edilmeleri gerekmektedir.
  • Bingöl, E. Barış; Uran, Harun; Bostan, Kamil; Varlık, Candan; Sivri, Nüket; Alakavuk, D. Üçok (Kafkas Universitesi Veterinerlik Fakültesi Dergisi, 2013)
    Bu çalışma dondurulmuş karideslerde kalitenin uzun süre korunabilmesi için kitosanla muamele edilmesinin etkisini araştırmak için yapılmıştır. Denemeler Marmara Denizinden avlanan derin su pembe karidesi (Parapenaeus ...
  • Uran, Harun (Aydın Gastronomy, 2018-01-01)
    Bu çalışmada; Kırklareli ve çevresinde yetişen ve sağlık üzerine pek çok faydası olan kızılcık meyvesi, ülkemizde çokça tüketilen et ürünlerinden biri olan salam üretiminde kullanılmıştır. Böylelikle kızılcık meyvesinin ...
  • Şanlıdere Aloğlu, Hatice; Uran, Harun (Journal of Food and Health Science, 2017-01-01)
    Laktuloz, laktozun izomerizasyonu sonucu oluşan bir disakkarit olup, çok değerli bir fonksiyonel maddedir. Teknolojik olarak öneminin yanı sıra laktulozun birçok fonksiyonel özelliği de bulunmaktadır. İnce bağırsak mukozasında ...
  • Uran, Harun; Şanlıdere Aloğlu, Hatice; Çetin, Bayram (MEDITERRANEAN AGRICULTURAL SCIENCES, 2017-08-01)
    Probiyotik özellikteki bakterilerin ve probiyotik bazlı ürünlerin sağlığa pek çok yararları bulunmaktadır. Bu nedenle probiyotik katkılı ürünlerin üretimi üzerine çalışmalar artarak devam etmektedir. Ancak bu özellikteki ...
  • Yerlikaya, Pınar; Gökoğlu, Nalan; Uran, Harun (European Food Research and Technology, 2005)
    Quality changes of anchovy patties at the storage temperature of 4 degrees C were investigated. After patties had been prepared using minced anchovy meat they were stored in a refrigerator. Quality control analyses were ...
  • Gökoğlu, Nalan; Yerlikaya, Pınar; Uran, Harun; Topuz, O. Kadir (Journal of Food Quality, 2010)
    The effects of modified atmosphere packaging on the quality and shelf life of frankfurter-type sausages, prepared exclusively from beef meat, were investigated. Sausages were packed under varying modified atmosphere ...
  • Uran, Harun; Aksu, Filiz; Yılmaz, İsmail; Durak, M. Zeki (Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dergisi, 2013)
    Transglutaminaz enzimi katılarak işlenmiş gıdaların, başta tekstür olmak üzere çeşitli kalite özelliklerinde gelişmeler olduğu farklı kaynaklarda belirtilmektedir. Bu çalışmada, tavuk göğüs etinden köfte üretimi yapılmıştır. ...

Search DSpace

xmlui.kurumsal.baslik

  • xmlui.dri2xhtml.kurumsal.politika
  • xmlui.dri2xhtml.kurumsal.klavuz
  • xmlui.dri2xhtml.kurumsal.iletisim

Browse

My Account