Browsing by Author "Varlık, Candan"
Now showing items 1-3 of 3
-
Karideslerde bozulma ve muhafaza
Varlık, Candan; Bostan, Kamil; Uran, Harun (2012-08)Karideslerin besin değerini korumak, mikrobiyel gelişmeyi yavaşlatmak veya durdurmak, raf ömrünü artırmak için hemen işlenmeleri ya da etkili bir yöntem ile muhafaza edilmeleri gerekmektedir. -
Kitosanla Muamelenin Dondurulmuş Karideslerin Duyusal ve Kimyasal Kalite Parametreleri Üzerine Etkisi
Bingöl, E. Barış; Uran, Harun; Bostan, Kamil; Varlık, Candan; Sivri, Nüket; Alakavuk, D. Üçok (2013)Bu çalışma dondurulmuş karideslerde kalitenin uzun süre korunabilmesi için kitosanla muamele edilmesinin etkisini araştırmak için yapılmıştır. Denemeler Marmara Denizinden avlanan derin su pembe karidesi (Parapenaeus ... -
Vakum ve Modifiye Atmosferde Paketlemenin Balıkların Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Uran, Harun; Varlık, Candan; Gündüz, H. Hüsnü; Yolsal, Berrin (2008-07)Beslenme açısından değerli bir gıda olan balık, tüketilinceye kadar uygun koşullarda tutulmadığı takdirde hızlı bir şekilde bozulabilmekte ve sağlık için tehlikeli hale gelebilmektedir. Balıkların raf ömürleri atmosferik ...