Yazar "Uran, Harun" için listeleme
-
Probiyotik Bakterilerin Mikroenkapsülasyonu
Uran, Harun; Şanlıdere Aloğlu, Hatice; Çetin, Bayram (2017-08-01)Probiyotik özellikteki bakterilerin ve probiyotik bazlı ürünlerin sağlığa pek çok yararları bulunmaktadır. Bu nedenle probiyotik katkılı ürünlerin üretimi üzerine çalışmalar artarak devam etmektedir. Ancak bu özellikteki ... -
Quality changes of fish patties produced from anchovy during refrigerated storage
Yerlikaya, Pınar; Gökoğlu, Nalan; Uran, Harun (2005)Quality changes of anchovy patties at the storage temperature of 4 degrees C were investigated. After patties had been prepared using minced anchovy meat they were stored in a refrigerator. Quality control analyses were ... -
A research on determination of quality characteristics of chicken burgers produced with transglutaminase supplementation
Uran, Harun; Yılmaz, İsmail (Soc Brasileira Ciencia Tecnologia Alimentos, 2018)Transglutaminases are enzymes that catalyze the cross-linking between peptides or proteins. They play an important role in heat stability, gel-formation capability, water-holding capacity, emulsification and nutritional ... -
A research on the chemical and microbiological qualities of honeys sold in Istanbul
Uran, Harun; Aksu, Filiz; Dülger Altıner, Dilek (Soc Brasileira Ciencia Tecnologia Alimentos, 2017)Honey, produced by honeybees from nectar in flowers and plants, is an aqueous supersaturated sugar solution, mainly composed of fructose and glucose. The quality and biochemical properties of honey are related to honey ... -
The Effect of Modified Atmosphere Packaging on The Quality and Shelf Life of Frankfurter Type-Sausages
The effects of modified atmosphere packaging on the quality and shelf life of frankfurter-type sausages, prepared exclusively from beef meat, were investigated. Sausages were packed under varying modified atmosphere ... -
Transglutaminaz Enziminin Tavuk Köftesinin Kalite Özelliklerine Etkisi
Uran, Harun; Aksu, Filiz; Yılmaz, İsmail; Durak, M. Zeki (2013)Transglutaminaz enzimi katılarak işlenmiş gıdaların, başta tekstür olmak üzere çeşitli kalite özelliklerinde gelişmeler olduğu farklı kaynaklarda belirtilmektedir. Bu çalışmada, tavuk göğüs etinden köfte üretimi yapılmıştır. ... -
Utilization of Pulsed Electric Field (PEF) Technique in Meat and Seafood Processing
Kopuk, Berkay; Güneş, Recep; Uran, Harun (2020)In the food industry, using of new preservation and processing technologies, which may be an alternative to traditional methods, is becoming increasingly important. These novel and particularly non-thermal techniques have ... -
Vakum ve Modifiye Atmosferde Paketlemenin Balıkların Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Uran, Harun; Varlık, Candan; Gündüz, H. Hüsnü; Yolsal, Berrin (2008-07)Beslenme açısından değerli bir gıda olan balık, tüketilinceye kadar uygun koşullarda tutulmadığı takdirde hızlı bir şekilde bozulabilmekte ve sağlık için tehlikeli hale gelebilmektedir. Balıkların raf ömürleri atmosferik ...