Meslek Yüksekokullarındaki Mutfak Atölyelerinin Araç-Gereç Donanımları ve Yeterlilik Düzeylerinin Belirlenmesine Yönelik Amprik Bir Araştırma
Göster/ Aç
Erişim
info:eu-repo/semantics/openAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/Tarih
2011Üst veri
Tüm öğe kaydını gösterKünye
ÇAKIR, A, ÜNAL, Aydın, ÇAKIR, G. ve DEMİREL, G., Meslek Yüksekokullarındaki Mutfak Atölyelerinin Araç-Gereç Donanımları ve Yeterlilik Düzeylerinin Belirlenmesine Yönelik Amprik Bir Araştırma, I. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu, 29 Eylül-1 Ekim 2011, ss. 164-172., BEYŞEHİR, KONYA.Özet
Bu araştırmada, Meslek Yüksekokulları’nın uygulama derslerini yaptıkları mutfak atölyelerinin sahip oldukları araç-gereç donanımları ve yeterlilik düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda Meslek Yüksekokulları bünyesinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programları araştırma kapsamında incelenmiştir. Çalışma ile ilgili literatür taramasından sonra anket formu oluşturulmuştur. Anket formu mutfak uygulaması yapan 30 üniversitenin Meslek Yüksekokulu’na gönderilmiştir ve 19 okuldan geri dönüş sağlanmıştır. Sağlıklı veriler elde edebilmek için anket soruları mutfak uygulamasına giren akademik personele uygulanmıştır. Veriler SPSS 13,0 programında analize tabi tutulmuştur. Analizler sonucunda Meslek Yüksekokulları’nın mutfak atölyelerinde araç-gereç donanım düzeylerinin yetersiz olduğu tespit edilmiştir. Bunun da özellikle mutfak derslerinde öğretimi olumsuz olarak doğrudan etkileyeceği düşünülmektedir. Öğrencilerin iyi bir öğretim alabilmeleri için ders araç-gereçlerinin eksiksiz olması büyük önem taşımaktadır. Özellikle meslek yüksekokullarında verilen turizm eğitiminin teoriden çok uygulamaya dönük olduğu düşünülürse, öğrencilerin sektöre hazırlanmasında ders araç-gereçlerinin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Mutfak atölyelerinde araç-gereç donanımının eksiksiz olması turizm sektörüne gönderilen kalifiye eleman sayısının artmasına da önemli katkılar sağlayacaktır. In this research, practice lessons of vocational school they have their kitchen equipment and sufficiency to determine levels of proficiency. For this purpose, Tourism and Hotel Management Programs in Vocational Schools within the scope of the research are examined. After scanning the survey was created for the study of literature. The survey sent to the school of kitchen applications to 30 univercities and 19 vocational school has been back. The data entered into the kitchen to get a healthy academic staff administered survey. The data were analyzed using SPSS 13.0 program. As a result of the workshops of professional kitchen equipment vocational school analysis is insufficient levels of equipment have been identified. The direct negative impact on the teaching of courses in particular is thought to kitchen. Students receive a good education tools and materials for the course is full of great importance. The theory is a very practical education in vocational schools, especially in tourism, given the sector in preparing the students the importance of teaching tools and materials will be better understood. Kitchen is fully equipped workshops, tools and equipment sent to the tourism sector would contribute to the increase in the number of qualified personnel.
Kaynak
I. Uluslararası Turizm ve Otelcilik SempozyumuKoleksiyonlar
Aşağıdaki lisans dosyası bu öğe ile ilişkilidir: